Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην Ερέτρια, διοργανώνεται την 1η Αυγούστου εκδήλωση προς τιμή της εθνικής εορτής της Ελβετίας, από την ελβετική αρχαιολογική σχολή - ESAG, στην Ελλάδα.
Στην Ερέτρια, η εθνική εορτή της Ελβετίας, σε εκδήλωση της ελβετικής αρχαιολογικής σχολής
Στην Ερέτρια, η εθνική εορτή της Ελβετίας, σε εκδήλωση της ελβετικής αρχαιολογικής σχολής
Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής γιορτής της Ελβετίας, την 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο αρχαίο Γυμνάσιο της Ερέτριας, από τις 6μμ έως τις 7.30μμ, και στην αρχαία παλαίστρα, στις 7μμ, παρουσίαση από τον παλαιστικό όμιλο πρωταθλητών Ερέτριας.

Το πρόγραμμα ανασκαφών στο αρχαίο Γυμνάσιο της Ερέτριας και στην παλαίστρα, της ελβετικής σχολής, άρχισε το καλοκαίρι του 2015.

Το πρόγραμμα στο χώρο του αρχαίου Γυμνάσιου, συνεχίστηκε το 2016, με τη συμμετοχή των φοιτητών: Céline Zaugg, παν/μιο Βασιλείας, Andrea Winkler, παν/μιο Βέρνης, Caroline Bridel και Mila Musy, παν/μιο Γενεύης, Κυριακή Κατσαρέλια, Diego Maddalena, Sarah Paudex και Cédric Pernet, παν/μιο Λωζάνης, Severin Aschwanden και Agata Guirard, παν/μιο Ζυρίχης, Gaëlle Liengme, Haute Ecole Arc conservation-restauration, Ruben Van Doorslaer, παν/μιο Ιωαννίνων και Marine Lépée, παν/μιο Λυόν 2, που έκαναν την πρακτική τους.

Ακόμη, την περασμένη χρονιά ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας, μεταξύ άλλων, 80 επισκέπτες μαθητές του γυμνασίου του Φράϊμπουργκ και μέλη της Ένωσης Jean Gabriel Eynard της Γενεύης.

• Πρόσθετα, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της σχολής, η φετινή ανασκαφή στο αρχαίο Γυμνάσιο της Ερέτριας, πραγματοποιείται από τις 26.6 έως τις 28.7, με επικεφαλής τον Κάρλ Ρέμπερ, επιστημονική διεύθυνση, Γκί Άκερμαν, παν/μιο Λωζάνης και έρευνες πεδίου, Rocco Tettamanti, ΕΑΣ

• Ακόμη, στην Αμάρυνθο η φετινή ανασκαφή πραγματοποιείται από τις 7.8 έως τις 15.9, με επικεφαλής τους Κάρλ Ρέμπερ και Αμαλία Καραπασχαλίδου, εφορεία αρχαιοτήτων Ευβοίας, επιστημονική διεύθυνση, Denis Knoepfler, College de France, Thierry Theurillat, Sylvian Fachard, Geneva University και έρευνες πεδίου, Tόμπιας Kράπφ.

Σημειώνεται ότι, η ελβετική συνομοσπονδία ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου του 1291, από τα καντόνια 'του Δάσους', Uri, Schwyz και Unterwalden.

• Τέλος, σημειώνεται ότι η ελβετική αρχαιολογική σχολή - ESAG, άρχισε τις ανασκαφικές εργασίες της στην Ερέτρια, στις 15 Απρίλη του 1964.

Πηγή: anparatiritis.grΔημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας