Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σειρά συναντήσεων και ημερίδων πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης στην Εύβοια, ώστε να ενημερώσει τους επιχειρηματίες της περιοχής για ρυθμίσεις και διαγραφές οφειλών των επιχειρήσεών τους.
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης
Μέχρις στιγμής ο κ. Μαυραγάνης έχει επισκεφτεί την Κάρυστο, την Ιστιαία, την Αιδηψό, την Κύμη, το Αλιβέρι και το Μαντούδι, όπου, με την συμμετοχή εξειδικευμένων δικηγόρων και οικονομολόγων και παρουσία Δημάρχων και τοπικών φορέων, πραγματοποιεί ενημερωτικές ημερίδες για τις δυνατότητες ένταξης των τοπικών επιχειρηματιών στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.   
Σημειώνεται ότι, εξ αρχής (ήδη από το τέλος του 2014), τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσο και ο ίδιος ο Υφυπουργός, είχαν εκπονήσει πρόταση νόμου, ακριβώς για την ρύθμιση και διαγραφή ΟΛΩΝ των χρεών που αφορούν τις επιχειρήσεις, τα κυριότερα στοιχεία της οποίας οικειοποιήθηκαν τελικά από τον σημερινό νόμο για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό (4469/17).

Τέτοιες δυνατότητες που παρέχονται με τον εν λόγω πλαίσιο ρύθμισης και διαγραφής οφειλών είναι:
  • Δίνεται πλέον η κατεύθυνση για διαγραφή τόκων υπερημερίας και πανωτοκίων.
  • Πλέον, κριτήριο του συνολικού χρέους δεν αποτελεί η παλιά υπερεκτιμημένη εμπορική αξία του ακινήτου, ούτε καν η σημερινή διαμορφωθείσα αντικειμενική αξία, αλλά η σημερινή μείωση 30% επί της ισχύουσας αντικειμενικής. Με αυτόν τον τρόπο, το κριτήριο για το σύνολο του χρέους των επιχειρήσεων διαμορφώνεται, μεσοσταθμικά, κατά περίπου 65%-70% μειωμένο επί των, προ κρίσης, εμπορικών αξιών, το οποίο αποτελεί και στάθμη για την διαγραφή οφειλών. 
  • Ρυθμίζονται και Διαγράφονται ΟΛΑ τα ΧΡΕΗ των επιχειρήσεων και όχι μόνο τα χρέη προς τις τράπεζες. Συγκεκριμένα πλέον στην δυνατότητα ρύθμισης και διαγραφής, περιλαμβάνονται, επιπρόσθετα, τα χρέη επιχειρήσεων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, την ΔΕΗ κλπ.
  • Στο εν λόγω πλαίσιο ρύθμισης και διαγραφής χρεών, δύναται να εναχθούν, πλέον, και οι αγροτικές επιχειρήσεις με την χρήση και του ευεργετικού νόμου 3259/2004 που ορίζει το διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου ως ανώτατο όριο οφειλής. 
  • Δίνεται η κατεύθυνση, όλα τα παραπάνω να ενεργούν με σκοπό τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, την οποία εκ των πραγμάτων ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός επιδιώκει.  
  • Χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παραπάνω είναι η ΑΝΑΣΤΟΛΗ όλων των ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΏΝ ΜΕΤΡΩΝ εις βάρος της επιχείρησης που καταθέτει πλήρες και παραδεκτό αίτημα. 
  • Η πλατφόρμα υποβολής είναι ηλεκτρονική και θα λειτουργήσει από τις 4 Αυγούστου προς διευκόλυνση όλων των ενδιαφερομένων (πολιτών, επιχειρηματιών, εμπόρων, αγροτών κλπ.). Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας