Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη χάραξη πολιτικής στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας, καθώς και των Ελληνικών Σωληνουργείων.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του βουλευτών του νομού Ευβοίας με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου για την ενίσχυση και στήριξη των Ελληνικών Σωληνουργείων (πρώην Τσαούσογλου), ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας.

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Στήριξη των Ελληνικών Σωληνουργείων και της παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας

Η απουσία στήριξης των ελληνικών προϊόντων, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, και η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας έχει οδηγήσει τους εργαζομένους στα Ελληνικά Σωληνουργεία σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Το σωματείο μάλιστα των εργατοϋπαλλήλων και τεχνιτών του εργοστασίου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρατηρείται το φαινόμενο σύνταξης μελετών σε έργα τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και της περιφέρειας, στα οποία, μέσω των προδιαγραφών που θέτουν αποκλείουν τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς των προϊόντων που παράγει η χώρα μας και προδιαγράφουν υλικά που δεν παράγονται στην Ελλάδα, όπως ο Ελατός Χυτοσίδηρος και οι GRP. Σύμφωνα με την πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου ο ελατός χυτοσίδηρος ή GRP είναι κατώτερης ποιότητας του χαλύβδινου που παράγεται στην Ελλάδα. Αναγνωρίζοντας βεβαίως τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, εφόσον όμως τα ελληνικά προϊόντα είναι ισάξια των εισαγόμενων.
Ερωτάται η Αρμόδια Υπουργός:
Αν προτίθεσθε να λάβετε μέτρα για τη στήριξη της λειτουργίας των Ελληνικών Σωληνουργείων και κατ’ επέκταση των εργαζομένων, ώστε να μην ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.
Δημοφιλή σήμερα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Με την γενική γραμματέα τουρισμού συναντήθηκε ο Λευτέρης Ραβιόλος

Με την γενική γραμματέα τουρισμού συναντήθηκε ο Λευτέρης Ραβιόλος

10/12/2018
Με τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καρύστος Λευτέρης Ραβιόλος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας