Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη χάραξη πολιτικής στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας, καθώς και των Ελληνικών Σωληνουργείων.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του βουλευτών του νομού Ευβοίας με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου για την ενίσχυση και στήριξη των Ελληνικών Σωληνουργείων (πρώην Τσαούσογλου), ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας.

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Στήριξη των Ελληνικών Σωληνουργείων και της παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας

Η απουσία στήριξης των ελληνικών προϊόντων, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, και η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας έχει οδηγήσει τους εργαζομένους στα Ελληνικά Σωληνουργεία σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Το σωματείο μάλιστα των εργατοϋπαλλήλων και τεχνιτών του εργοστασίου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρατηρείται το φαινόμενο σύνταξης μελετών σε έργα τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και της περιφέρειας, στα οποία, μέσω των προδιαγραφών που θέτουν αποκλείουν τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς των προϊόντων που παράγει η χώρα μας και προδιαγράφουν υλικά που δεν παράγονται στην Ελλάδα, όπως ο Ελατός Χυτοσίδηρος και οι GRP. Σύμφωνα με την πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου ο ελατός χυτοσίδηρος ή GRP είναι κατώτερης ποιότητας του χαλύβδινου που παράγεται στην Ελλάδα. Αναγνωρίζοντας βεβαίως τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, εφόσον όμως τα ελληνικά προϊόντα είναι ισάξια των εισαγόμενων.
Ερωτάται η Αρμόδια Υπουργός:
Αν προτίθεσθε να λάβετε μέτρα για τη στήριξη της λειτουργίας των Ελληνικών Σωληνουργείων και κατ’ επέκταση των εργαζομένων, ώστε να μην ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.
Δημοφιλή σήμερα

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

22/3/2019
Ο 3ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα γίνει στην Χαλκίδα, το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στην πίστα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας