Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη χάραξη πολιτικής στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας, καθώς και των Ελληνικών Σωληνουργείων.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του βουλευτών του νομού Ευβοίας με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου για την ενίσχυση και στήριξη των Ελληνικών Σωληνουργείων (πρώην Τσαούσογλου), ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας.

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Στήριξη των Ελληνικών Σωληνουργείων και της παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας

Η απουσία στήριξης των ελληνικών προϊόντων, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, και η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας έχει οδηγήσει τους εργαζομένους στα Ελληνικά Σωληνουργεία σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Το σωματείο μάλιστα των εργατοϋπαλλήλων και τεχνιτών του εργοστασίου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρατηρείται το φαινόμενο σύνταξης μελετών σε έργα τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και της περιφέρειας, στα οποία, μέσω των προδιαγραφών που θέτουν αποκλείουν τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς των προϊόντων που παράγει η χώρα μας και προδιαγράφουν υλικά που δεν παράγονται στην Ελλάδα, όπως ο Ελατός Χυτοσίδηρος και οι GRP. Σύμφωνα με την πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου ο ελατός χυτοσίδηρος ή GRP είναι κατώτερης ποιότητας του χαλύβδινου που παράγεται στην Ελλάδα. Αναγνωρίζοντας βεβαίως τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, εφόσον όμως τα ελληνικά προϊόντα είναι ισάξια των εισαγόμενων.
Ερωτάται η Αρμόδια Υπουργός:
Αν προτίθεσθε να λάβετε μέτρα για τη στήριξη της λειτουργίας των Ελληνικών Σωληνουργείων και κατ’ επέκταση των εργαζομένων, ώστε να μην ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.
Δημοφιλή σήμερα

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας