Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μια από τις σοβαρότερες παθογένειες που δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη τα Επιμελητήρια είναι η έλλειψη κατάρτισης στον κλάδο του εμπορικού τμήματος.
Επιμελητήριο Ευβοίας
Επιμελητήριο Ευβοίας
Απαραίτητη προϋπόθεση για μία ομαλή αγορά όπως λειτουργεί στα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των νέων υπό εγγραφή μελών ώστε με την έναρξη της νέας τους επαγγελματικής δραστηριότητας να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και να διαχειρισθούν καταστάσεις, για την ήπια προσαρμογή των ιδίων σε ένα νέο χώρο, σε θέματα θεμιτού ανταγωνισμού έναντι των συναδέλφων τους.

Σε πολλά επαγγέλματα, όχι από τα Επιμελητήρια αλλά βάσει νομικού πλαισίου απαιτούνται πριν την έναρξη του κάθε επαγγέλματος τα απαραίτητα πιστοποιητικά ικανότητας του νεοεισερχόμενου επαγγελματία. Όσον αφορά το εμπόριο και τα συν αυτό επαγγέλματα επικρατεί πλήρης ασυδοσία. Μπορεί να μπει στον χώρο όποιος θέλει όποτε θέλει και όπως θέλει χωρίς τις στοιχειώδεις γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια.

Τα Επιμελητήρια ως θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους αλλά και του επαγγελματία, μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο αναλαμβάνοντας την κατάρτιση του νεοεισερχόμενου μέλους, θέτοντας φυσικά ως βασική προϋπόθεση την προγενέστερη ενασχόληση τουλάχιστον για ένα χρόνο στο αντικείμενο που θα δραστηριοποιηθεί. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά και επαναλαμβανόμενα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιεί ο φορέας αλλά είναι διαφορετικά να το κάνεις μετά και προαιρετικά από το να το κάνεις πριν και υποχρεωτικά.

Στο βωμό της όσον το δυνατόν μεγαλύτερης εισπραξιμότητας και με το σκεπτικό να μη χάνεται καμία νέα εγγραφή, να μη χάνεται καμία νέα συνδρομή, συνειδητά τα Επιμελητήρια εμμένοντας σε μια από τις μεγαλύτερες παθογένειές τους έχουν επιλέξει την ανεξέλεγκτη είσοδο επαγγελματιών στο εμπορικό τμήμα χωρίς να έχουν φροντίσει προηγουμένως  να τους παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια. 

Γιάννης Μαραγκός
Μέλος Δ.Σ.
Εμποροβιομηχανικού
Επιμελητηρίου Ευβοίας
Εμπορικό Τμήμα
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας