Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρητινοκαλλιεργητές της Εύβοιας τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη, ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που έπληξε την περιοχή.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου
Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε πως τα μεγάλα θύματα είναι ουσιαστικά και οι μεγάλοι ήρωες εκείνων των ημερών, καθώς το δάσος σώθηκε χάρη στους ρητινοκαλλιεργητές, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, απαράδεκτο το γεγονός να αρνείται ο αρμόδιος  Υπουργός συνάντηση μαζί τους για την οποία είχε δεσμευτεί.   Πρότεινε, επίσης, να εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ενίσχυσης που λαμβάνουν μέσω της αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων για την προστασία των δασών, λέγοντας: «εμείς θέλουμε οι ρητινοκαλλιεργητές να μείνουν στο δάσος».  

Η  λύση θα βρεθεί αμείβοντας τούς ρητινοκαλλιεργητές για αυτό που πραγματικά μάς χρειάζονται, για  να είναι μέσα στο δάσος και να το προστατεύουν»
Σε ό, τι αφορά το οδικό δίκτυο ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Παράκαμψη Χαλκίδας εκφράζοντας την ευχή να αποδειχτούν υλοποιήσιμες οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τις οποίες, ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτικός υπογραμμίζοντας: «δυστυχώς ο κ. Τσίπρας σάς είπε τα ίδια που μού είπε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης στη Βουλή πριν από έξι μήνες και έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα, όπως δεν δόθηκε και καμία απάντηση στο ερώτημα, γιατί απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και τώρα αναζητούν λύση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων». Σχετικά με τον βόρειο οδικό άξονα ζήτησε να προταχθεί η μελέτη για την κατασκευή σήραγγας ενημερώνοντας ότι ήδη έχει θέσει το ζήτημα υπ’ όψιν του αρμόδιου υπουργού κ. Πιτσιόρλα, με τον οποίο συζήτησε την πρόταση για κατασκευή του έργου μέσω ΣΔΙΤ, κάτι που ο υπουργός χαρακτήρισε ως υλοποιήσιμο.

Σχετικά με τα έργα για την ολοκλήρωση της  θωράκισης του Λιμένα Μαντουδίου επεσήμανε, ότι για να προστατεύσουν αυτό που έχουν καταφέρει με τη σύνδεση με τις Βόρειες Σποράδες, είναι απαραίτητο να υπάρξει συνεργασία με τον ΟΛΝΕ για την επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών, ούτως ώστε να προχωρήσουν και στη διεκδίκηση των απαιτούμενων 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ένα ακόμα μείζον ζήτημα που έθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου είναι αυτό της άρδευσης του κάμπου Μαντουδίου προτείνοντας τη λύση της  αξιοποίησης του τεράστιου υδάτινου όγκου από τις λίμνες Παρασκευοράματος και Κακάβου. 

Τέλος, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, λέγοντας ενδεικτικά, ότι η εταιρεία ΤΕΡΝΑ είναι διατεθειμένη να συζητήσει  τρόπους ώστε να  μπορούν να είναι επισκέψιμες παλιές στοές με τη χρήση ενός βαγονέτου, στα πρότυπα του μεταλλευτικού πάρκου Φωκίδας, ενώ μεταξύ άλλων δράσεων θα μπορούσαν να χαραχθούν και  ορειβατικές ή πεζοπορικές  διαδρομές σε φαράγγια, όπως είναι το εντυπωσιακό φαράγγι της Μπολοβίναινας, προσελκύοντας με αυτόν τον τρόπου περισσότερους επισκέπτες.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέληξε θέτοντας υπ’ όψιν  του Περιφερειακού Συμβουλίου και το ζήτημα της αξιοποίησης του κληροδοτήματος «Τασούλα», ενημερώνοντας πως έχει έρθει σε επαφή με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης προκειμένου να λειτουργήσει παράρτημά τους κάτι για το οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον, θα πρέπει ωστόσο να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά και διαδικαστικά εμπόδια που προβάλλουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες.Δημοφιλή σήμερα

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

Παράπονα Λυκείου Αρτάκης για τους Σχολικούς Αγώνες

22/3/2019
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου Νέας Αρτάκης, Νικόλαος Βήττας, κάνει λόγο για παράπονα που έχουν για την συμπεριφορά και την απο...
Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

Φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CANTUS Χαλκίδας

22/3/2019
Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία από την χορωδία CA...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας