Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καρύστου κ. Κούλα Βρανά, καταγγέλει παρεμπόδιση πρόσβασης στο Μεγάλο νησί Πεταλιών Μαρμαρίου.
Μαρμάρι Ευβοίας
Μαρμάρι Ευβοίας
Ακολουθεί η καταγγελία της κ. Βρανά:

Για την παρεμπόδιση πρόσβασης στο Μεγάλο νησί Πεταλιών
Κυριακούλας Ν. Βρανά, δημοτικού  συμβούλου Δήμου Καρύστου. 

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2017 με παρέα συγγενικό μου πρόσωπο και έναν φίλο, ιδιοκτήτη βάρκας, επισκεφτήκαμε τα νησιά των Πεταλιών στον κόλπο του Μαρμαρίου. 

Φτάνοντας στο μεγάλο νησί, περίπου 200-250 μέτρα από την ακτή και τις παραθεριστικές  εγκαταστάσεις πρώην Πικάσο και τώρα ιδιοκτησία της οικογένειας Δαυίδ, μας πλησίασε ένα ταχύπλοο με δύο άνδρες, μας έκοψαν τον δρόμο και μας είπαν ότι απαγορεύεται να πλησιάσουμε την ακτή και να βγούμε στην παραλία. 

Όταν ρωτήσαμε γιατί μας απαγορεύουν την πρόσβαση, μας απάντησαν ότι είναι μέτρο για την ασφάλεια τους. Τους ρωτήσαμε ποιοι είναι και με ποια αρμοδιότητα μας εμποδίζουν. Απάντησαν ότι αυτές τις εντολές έχουν. 

Τους είπα ότι είμαι δημοτική σύμβουλος του Δήμου  Καρύστου και ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να βγούμε στην παραλία. 

Μου απάντησαν: «να κάνετε τα παράπονα σας στο λιμεναρχείο» και όταν επιχειρήσαμε να κατευθυνθούμε προς την ακτή, οι συγκεκριμένοι άνδρες με το ταχύπλοο ανέπτυξαν ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς γύρο από την βάρκα που επιβαίναμε, μας άφησαν τα απόνερα τους με αποτέλεσμα να κλυδωνιστεί η βάρκα μας. 

Την ίδια στιγμή τηλεφώνησα στο λιμεναρχείο Καρύστου και κατήγγειλα το γεγονός. Με ενημέρωσε η υπεύθυνη του λιμεναρχείου ότι είχε γίνει αίτηση από τους ιδιοκτήτες των παραθεριστικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού, για να τους δοθεί άδεια να οριοθετήσουν τμήμα της θάλασσας, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς στην ακτή. Μέχρι ώρας δεν τους είχε δοθεί τέτοια άδεια και  παρανόμως δεν μας επιτρέπουν να πλησιάσουμε. 

Μην θέλοντας να συνεχιστεί το επεισόδιο απομακρυνθήκαμε. Ωστόσο  όπως πληροφορήθηκα παρόμοια επεισόδια είναι πλέον καθημερινά. Καταγγέλλω αυτές τις απαράδεκτες και αυθαίρετες ενέργειες. 

Απαιτώ από τις αρμόδιες αρχές, το Λιμεναρχείο Καρύστου, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Δήμο Καρύστου, τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να παρέμβουν και να σταματήσει η ασύδοτη αυτή δραστηριότητα. 

Καταγγέλλω επίσης το παρακάτω περίεργο περιστατικό, που συνέβη το ίδιο βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουλίου στις 8,30μμ περίπου,  μόλις δηλαδή επιστρέψαμε με την βάρκα από τα νησιά των Πεταλιών. 

Στο Λιμάνι του Μαρμαρίου κλειστό αυτοκίνητο, τύπου VΑΝ, άσπρου χρώματος, ξεφόρτωνε διάφορες κούτες σε δύο ταχύπλοα, το ένα ήταν αυτό που μας παρεμπόδισε στους Πεταλιούς.

Ταυτόχρονα απ’ το ίδιο αυτοκίνητο δύο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με στολή και οπλισμό, μετέφεραν από το ίδιο αυτοκίνητο κούτες, οι οποίες είχαν την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ», στα δύο αυτοκίνητα του Λιμεναρχείου Καρύστου!!!. 

Μάλιστα επειδή σημείωσα τον αριθμό του ιδιωτικού VAN ο ένας εκ των λιμενικών αφού μου έκανε παρατήρηση, μου ζήτησε την ταυτότητά μου. 

Ζητώ από τους αρμοδίους να ενημερώσουν δημόσια τι μετέφεραν οι λιμενικοί στα αυτοκίνητα της υπηρεσίας τους από τα αυτοκίνητο που προμήθευε τα ταχύπλοα του κ.Δαυίδ. 

Ποια είναι η σχέση της λιμενικής υπηρεσίας Καρύστου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της έκτασης και των παραθεριστικών εγκαταστάσεων στο μεγάλο νησί των Πεταλιών;Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τον «περίπατο» των ENEL και ΣΚΑΪ στην Κάρυστο

20/4/2019
Περίπατος με την ENEL και το ΣΚΑΪ για την εξοικείωση με την παρέμβαση των μονοπωλί...
Ζωή Λιβανίου: Να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη που μας ταιριάζει στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Ζωή Λιβανίου: Να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη που μας ταιριάζει στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

20/4/2019
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συμμετείχε στο 1ο Αναπτυξι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας