Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το ΠΑΜΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση διατρανώνοντας την αντίθεσή του στην δημιουργία σχολικών τμημάτων με 30 μαθητές:

Σε αναστάτωση και αναβρασμό βρίσκονται αυτές τις ημέρες όλα τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί της χώρας σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει από την επόμενη σχολική χρονιά, όλα τα τμήματα ανεξαρτήτως να λειτουργήσουν με 30 μαθητές!!!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Παιδείας με οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των μονοπωλίων, του Συμφώνου Σταθερότητας, διαχειρίζεται την καπιταλιστική κρίση και στο χώρο της παιδείας σε αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση.
Η κατεύθυνση αυτή σχετίζεται με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (25-1-10) να περικόψει κατά 10% τις πιστώσεις του προϋπολογισμού σε όλα τα υπουργεία και συγκεκριμένα κατά 781 εκατομμύρια ευρώ για την παιδεία.
Η κατεύθυνση αυτή επίσης σχετίζεται με το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης προς την ΕΕ όπου ρητά αναφέρεται η σημαντική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στόχος τους είναι να κόψουν τελείως τους μόνιμους διορισμούς για την περίοδο 2011-2012.
Έτσι, από τις 9000 μόνιμους διορισμούς σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προβλέπεται να γίνουν μόνο 3000 μόνιμοι διορισμοί, κι αν κανείς συνυπολογίσει την εξαγγελία του Υπ.Παιδείας να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, τότε στην κυριολεξία για το 2011-2012 δε θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί.
Επιπλέον, στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας προβλέπεται πάνω από 10000 αναπληρωτές να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι.
Οι επιπτώσεις αυτών των μέτρων θα είναι τραγικές κυρίως στην παιδαγωγική διαδικασία, καθώς ένας εκπαιδευτικός θα κληθεί να διδάξει σε τριαντάρια τμήματα όπως ίσχυε στις αρχές της δεκαετίας του 70’, αδυνατώντας να σταθεί δίπλα στο παιδί, να αντιμετωπίσει τα μαθησιακά και ψυχολογικά του προβλήματα. Επιπλέον το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων θα είναι να συνενωθούν τμήματα, να συγχωνευτούν και να καταργηθούν σχολεία, να εξαφανιστούν τμήματα ένταξης κ.α.
Με τα μέτρα αυτά θα ανατραπούν παραπέρα οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και το ωράριό τους, θα υπάρξουν πιέσεις για υπερωρίες στους μονίμους, υπεραριθμίες και περιπλανήσεις όσων περισσεύουν, σε δυο και τρία σχολεία. Η εξαγγελία της Υπουργού ότι θα ενεργοποιήσει το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για το ωράριο των εκπαιδευτικών (8.00-14.00), βάζει φωτιά στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Απαιτείται απειθαρχία και ανυπακοή στην πράξη!
Η οργανικότητα των θέσεων δεν κατακερματίζεται απλά, αλλά μπαίνει σε τροχιά κατάργησης ενόψει της εξαγγελλόμενης αποκέντρωσης του «Καλλικράτη» και της διαφημιζόμενης άρσης της μονιμότητας.
Η ταξική αυτή πολιτική οδηγεί στην ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε και διεκδικούμε αταλάντευτα:
• 15 μαθητές στα τμήματα νηπίων, προνηπίων και στις Α΄ και Β΄ Δημοτικού
• Αναλογία 1 προς 20 στις τάξεις των άλλων βαθμίδων
• Στις κατευθύνσεις και στα ΕΠΑΛ 10 μαθητές στην τάξη και στο εργαστήριο αντίστοιχα.

Δεν τους φοβόμαστε-δε σκύβουμε το κεφάλι!
Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πόλεμο.
Πόλεμος ταξικός για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.
Παλεύουμε για το σχολείο και την παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας