Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκίδας, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο 19/7/2017 είχε ζητήσει να έρθει ως θέμα το ζήτημα της ειδικής αγωγής στην πόλη.
Λαϊκή Συσπείρωση
Λαϊκή Συσπείρωση
Συγκεκριμένα είχε υποβάλει το παρακάτω κείμενο: 
«Η Λαϊκή Συσπείρωση, μετά από έρευνα που έκανε, διαπίστωσε πολλά προβλήματα στις υποδομές, τη στελέχωση, τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των δομών της ειδικής αγωγής.

Αναφερόμαστε σε όλες τις βαθμίδες του ειδικού σχολείου, ήτοι:
Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΕΕΚ. 

Διαπιστώσαμε ότι από την έναρξη της λειτουργίας των μονάδων αυτών, μέχρι σήμερα, ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται αλματωδώς, ενώ υστερεί και μένει πίσω η υποδομή, ο εξοπλισμός και η στελέχωση με εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, εργασιοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των ανωτέρω μονάδων και την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των μαθητών.

Επειδή θεωρούμε ότι δικαίωμα στην εκπαίδευση, σε μία σύγχρονη κοινωνία, έχουν όλα τα μέλη της και πιθανόν περισσότερο εκείνα με ειδικά προβλήματα, και επειδή το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το δήμο της Χαλκίδας, ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβόυλιο και να παρθούν αποφάσεις, ώστε σε συνεργασία με την ΠΕ Εύβοιας και τους υπόλοιπους δήμους της ΠΕ να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις καθώς και μακροπρόθεσμος προγραμματισμός για τις ανάλογες υποδομές, στελέχωση, εξοπλισμό, για την άρτια λειτουργία των ειδικών μονάδων εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της, αν θέλουμε να λεγόμαστε Άνθρωποι.
Χαλκίδα 19-7-2017»

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής είχαμε τότε εισπράξει τη δέσμευσή ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα καταλήγαμε στη συγκρότηση επιτροπής που θα ασχοληθεί με το ζήτημα. 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι παρότι η συνεδρίαση στις 9/8/2017 έδινε το περιθώριο αν προγραμματιζόταν η συγκρότηση της επιτροπής αυτής, πιο έγκαιρα να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στις δομές της ειδικής αγωγής.

Η συζήτηση και τα μέτρα αναβάλλονται για δύο μήνες αφού θα συζητηθεί το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο μόλις στα τέλη του Σεπτέμβρη!
 
Θεωρούμε την ιεράρχηση της σημαντικότητας των θεμάτων, και της προτεραιότητας που δίνει η δημοτική αρχή στη διευθέτησή τους, ενδεικτική του τίνος τα συμφέροντα είναι εδώ για να εξυπηρετήσει. 

Γίνεται καθαρό, ότι προκρίνει τη λειτουργία ενός δήμου μάνατζερ έναντι της λειτουργίας ενός δήμου, στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, της φτωχολογιάς της περιοχής, που αφήνεται στο έλεός της ακόμα και σε ένα τόσο σημαντικό θέμα!» 
Δημοφιλή σήμερα

Σωτηρία Μπέλλου, η αντάρτισσα του λαϊκού τραγουδιού

Σωτηρία Μπέλλου, η αντάρτισσα του λαϊκού τραγουδιού

21/08/2014
Η Σωτηρία Μπέλλου αγωνίστηκε απέναντι σε όλους και σε όλα για να ακολουθήσει το όνειρο της και να γίνει τραγουδίστρια. Πάλεψε, ήρθε κόντρα με όλους ...
Κοπάδι δελφινιών στην Λίμνη Ευβοίας [βίντεο]

Κοπάδι δελφινιών στην Λίμνη Ευβοίας [βίντεο]

23/08/2017
Μία υπέροχη συνάντηση είχε ο φίλος του Eviaportal Γιάννης Τριανταφύλλου στην παραλία της Λίμνης Ευβοίας....
Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Πουκαμισάς στη Χαλκίδα

Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Πουκαμισάς στη Χαλκίδα

06/04/2017
Τo φροντιστήριo Πουκαμισάς στη Χαλκίδα λειτουργεί με μια πρότυπη δομή στους δυο ορόφους του νεόκτιστου κτιρίου της οδού Αγγελάτου 21, με καθολι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας