Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το γραφείο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας για τη διακήρυξη του 3ης Σεπτεμβρίου και την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα.
Προκαλεί μόνο θυμηδία η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου
Προκαλεί μόνο θυμηδία η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου
To μεσημέρι της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Κινγκς Πάλας» o Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε τη «Διακήρυξη Αρχών του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος», την όποια διάβασε ολόκληρη ο Κ. Νικολάου και μοίρασε στους δημοσιογράφους ως εκπρόσωπος Τύπου ο Γ. Κατσιφάρας.

Το τελικό κείμενο θα έμενε στην Ιστορία ως «Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη» Με το τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία- Λαϊκή Κυριαρχία- Κοινωνική Απελευθέρωση» και το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινούσε την πορεία του στην Ιστορία.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ υπήρξε προϊόν κοινωνικής διεργασίας και πολιτικής διεκδίκησης δεκαετιών. Ένωσε κάτω από την ίδια στέγη τις δυνάμεις της εθνικής αξιοπρέπειας, του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και της πολιτικής χειραφέτησης:

- το κυρίαρχο ρεύμα του πολιτικού φιλελευθερισμού και της ολοκλήρωσης του αστικού εκσυγχρονισμού
-το διάχυτο σε όλους τους χώρους των προοδευτικών κινήσεων και
κομμάτων ρεύμα σοσιαλιστικών ιδεών
- το ισχυρό τμήμα της παραδοσιακής αριστεράς που χειραφετημένο
από τα αδιέξοδα δόγματα και τραύματα του εμφυλίου ζητούσε
χώρο έκφρασης και Δημοκρατικής δράσης.
Σήμερα, 43 χρόνια μετά, μπορούμε  να κάνουμε  έναν ακριβοδίκαιο απολογισμό για την πολυκύμαντη διαδρομή της παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ποία Ελλάδα παραλάβε το ΠΑΣΟΚ:
Παρέλαβε μια χώρα που άρχισε να κολυμπά χωρίς σωσίβιο στην ΕΟΚ
με ατελή δημοκρατία ,με απαράδεκτη και άνιση κατανομή του πλούτου,
με αναχρονιστικές και ξεπερασμένες κοινωνικές δομές,με αντιπροσωπευτικού θεσμούς τύποις παρόντες και με το λαό διχασμένο και την πλειοψηφία των ελλήνων στο περιθώριο τους ιστορίας
Ποια Ελλάδα παρέδωσε:
Παρέδωσε μια χώρα που στάθηκε εθνικά περήφανη,που διεκδίκησε και κατέκτησε τη θέση της στην Ευρώπη,που ανέτρεψε το συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή.Μια Ελλάδα που απέκτησε κράτος πρόνοιας και θεσμούς με ουσιαστική δράση που ξεπέρασε κάθε διχαστική και μισαλλόδοξη σχέση του παρελθόντος που έδωσε στο λαό ψωμί, στον πολίτη δημοκρατία, στη χώρα ισχυρή θέση.Παρέδωσε μια χώρα έτοιμη να κάνει το ιστορικό άλμα εμπρός εφοδιασμένη με συγκεκριμένο και εγκεκριμένο πρόγραμμα σύγκλισης έτοιμη να αγωνιστεί για να μπει στο σκληρό πυρήνα τους Ένωσης.

Σήμερα 43 χρόνια μετά η κρίση χρέους και η πολύχρονη ύφεση που βιώνουμε δεν αφαιρει απλώς κατακτημένα δικαιώματα. Συρρικνώνει την εθνική κυριαρχία πέρα από τους αποδεκτούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιστέλλει τη δημοκρατία και αποδιαρθρώνει την οργάνωση της κοινωνίας.

Η κρίση απαιτεί σήμερα μια πραγματική ιστορική ανασύνθεση του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου. Με συνείδηση των δεδομένων και των προβλημάτων, με γνώση των ορίων μέσα στα οποία υποχρεώνεται να συντελεστεί και προπάντων με επίγνωση των συσχετισμών δυνάμεων. 
 
Σε αυτήν την μάχη εμείς τα ενεργά μέλη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Εύβοια είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ και θα δώσουμε ξανά τη μάχη και θα νικήσουμε.

Είναι το χρέος μας όχι απέναντι στους εαυτούς μας και τις προσωπικές μας επιδιώξεις αλλά απέναντι στην ιστορία και τη διαδρομή μας. Απέναντι στον ιδρυτή μας, έναν ηγέτη που και σήμερα έρχεται από το μέλλον. Και εν τέλει απέναντι στο λαό και την πατρίδα.

ΥΣ: Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά κωμική, είναι Ύβρις και προκαλεί μόνο θυμηδία».Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας