Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Τη δική του πρόταση καταθέτει προς το Υπουργείο Τουρισμού ο Θεόδωρος Γ. Βράκας, Αρχιπλοίαρχος ε.α. Π.Ν, σχετικά με την χωροταξική ανάπτυξη του όρμου Γλύφας, με στόχο την κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών στο νότιο λιμάνι της Χαλκίδας.
Πρόταση Θ. Βράκα για κατασκευή μαρίνας στη Γλύφα Χαλκίδας
Πρόταση Θ. Βράκα για κατασκευή μαρίνας στη Γλύφα Χαλκίδας
Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλε ο κ. Βράκας στην Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά.

κ. Υπουργός,

Έλαβα το θάρρος, να σας διατυπώσω τις σκέψεις μου, οι οποίες αποτελούν προϊόν πολύχρονης εμπειρίας και έρευνας, λόγω των θέσεων που υπηρέτησα, ως Αξιωματικός (Μ)Π.Ν. Από το 2000 ως σήμερα, είμαι πιστοποιημένος εξωτερικός Επιθεωρητής Εμπορικών Πλοίων Υ.Ε.Ν., στα Τοπικά κλιμάκια Ε.Π. των Λιμεναρχείων Θεσσαλονίκης - Χαλκίδας - Κυμης. Με σκοπό την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού Ευβοϊκού Κόλπου και της πόλεως της Χαλκίδας, όλο το έτος, καθόσον η Χαλκίδα λόγο της γειτνίασης με την Αττική και προοπτικής ελλιμενισμού Τουριστικών σκαφών μόνιμης η εποχιακής παραμονής, χωλαίνει, σε λιμενικές εγκαταστάσεις. 

Είναι πασίδηλο και πασιφανές ότι, είναι αδήριτη η ανάγκη, αξιοποίησης της υπάρχουσας Λιμενικής Υποδομής στο Ν. φυσικό Λιμάνι, ΓΛΥΦΑ Χαλκίδας, με έργα μικρής κλίμακας, (Πλωτές προβλήτες - Πλωτοί κυματοθραύστες, κ.λ.π.). Τα Λιμενικά αυτά έργα, θα αποτελέσουν επιπλέον μοχλό πολυδιάστατης Τουριστικής ανάπτυξης, στην ευρύτερη περιοχή Χαλκίδας και ειδικά στον Ευβοϊκό κόλπο. 

Η Υποδοχή - Φιλοξενία εποχιακού η μόνιμου Ελλιμενισμού & Περιοδικής συντήρησης Τουριστικών Σκαφών (MARINA Yachting), ευρύτερης περιοχής, Αττικοβοιωτιας, Ευβοϊκού - Σποράδων, κ.λ.π., θα προσφέρει, πολλαπλά οικονομικά οφέλη στην Θαλάσσια Τουριστική οικονομία και προβολή της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής, ως χώρος ασφαλούς θαλασσίου Τουρισμού. Τα έργα αυτά, προτείνονται να ενταθούν στα Αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά Προγράμματα Τουρισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Ο.Λ.Ν.Ε. και παρακαλώ για τις από μέρους σας σχετικές ενέργειες.Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Παρης Μανιας (9/3/2018 8:38:00 μμ)
ΕΥΓΕ στον κ Θ. Βρακα , καθως αυτη η πρόταση ειναι μια τεράστιας σημασίας οικονομικής αναδόμηση της Χαλκιδας και πληρη ολες τις προϋποθέσεις ωστε να δημιουργηθεί αμεσα και σύντομα ενα μοναδικής ασφάλειας αυτοκαθαριζομενο λιμάνι μεγάλων και μικρων σκαφών . Σημειώστε οτι το βάθος του κολπου ειναι κατάλληλο αφου στο παρελθον ειχε φιλοξενήσει πολλα εμπορικα παροπλισμένα πλοια.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας