Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Γιώργος Μητροπέτρος κάνει την παρακάτω πρόταση για λύση με τις ακάλυπτες επιταγές και αύξηση της ρευστότητας στην αγορά:
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της αγοράς, είναι σήμερα το θέμα των ακάλυπτων επιταγών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το ύψος των σφραγισμένων επιταγών αγγίζει το εξωφρενικό ποσό των 3 δις ευρώ το ενεάμηνο του 2009.
 Η έλλειψη της ρευστότητας σε όλη την οικονομική πυραμίδα , από τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως τις βιομηχανίες είναι έκδηλη και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλο το οικονομικό αλλά και κοινωνικό οικοδόμημα.
 Βόμβα στα θεμέλια της υγιούς οικονομίας το ονομάζουν άνθρωποι της αγοράς και της καθημερινής αγωνιώδους επαγγελματικής προσπάθειας.
 Όταν το πρόβλημα διογκούνται, τότε επηρεάζονται και υγιείς επιχειρήσεις με ιστορία και πορεία στο τόπο και την οικονομική πρόοδο, Βιοπαλαιστές –βιοτέχνες και έμποροι σε ένα ντόμινο ακάλυπτων επιταγών δεν μπορούν πλέον να βρουν διέξοδο.
 Τώρα, μεσούσης της κρίσης, πρέπει και έχει καθήκον η πολιτεία να παρέμβει άμεσα και να δώσει την πρέπουσα λύση ,πριν είναι πολύ αργά, όχι τώρα….χθες…!
ΠΡΟΤΑΣΗ.
Οι ακάλυπτες και σφραγισμένες επιταγές μέχρι 30/9/2009 που είναι στα χέρια ή στα πλαφόν των επαγγελματιών να κατατίθονται στην τράπεζα, από τον εκδότη και με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου να χορηγείται ισόποσο δάνειο μεσοπρόθεσμης διάρκειας έως πέντε χρόνια, ανάλογα με το ποσό και την επιχείρηση , ώστε να πληρώνεται η επιταγή την οποία και θα παίρνει πίσω ο εκδότης.
 Με τον τρόπο αυτό, άμεσα, θα μπει ρευστό στις επιχειρήσεις, θα ανασταλεί το ντόμινο των προβλημάτων από τις επιταγές, θα κινηθεί χρήμα στην αγορά με όλα τα θετικά επακόλουθα.
 Έτσι πιστεύω πως θα σωθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας ,που είναι επισφαλείς, στοιχείο ικανό αλλά και απαραίτητο για μια αναθέρμανση της αγοράς.
 Παράλληλα με τα παραπάνω σταδιακή μείωση του ορίου μεταχρονολογημένων επιταγών που θα επιτευχθεί με :
α) Σταδιακή μείωση του χρόνου της μεταχρονολόγησης των επιταγών.
β) Μείωση του ποσού κάθε επιταγής.
γ) Πλαφόν στα διακινούμενα φύλλα επιταγών ανάλογα με την επιχείρηση και τον τζίρο τους.
 Τελικός στόχος, σε 3-4 χρόνια να υπάρξει πλήρη κατάργηση του μοναδικού και Ελληνικού φαινομένου των μεταχρονολογημένων επιταγών.
 Βέβαια, το μέτρο να αφορά λειτουργούσες επιχειρήσεις που θα αποδεικνύεται από τα λογιστικά βιβλία και τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και Φ.Π.Α.
 Πέραν των άλλων ωφελημάτων, για την οικονομία και την αγορά, του μέτρου και το ίδιο το δημόσιο θα έχει έσοδα από ανείσπρακτα ποσά Φ.Π.Α. και φόρων τα οποία οι επαγγελματίες δεν πληρώνουν λόγω της έλλειψης ρευστότητας από τις ακάλυπτες επιταγές που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους.
 Διπλό, ουσιώδες και άμεσο το όφελος του προτεινόμενου μέτρου , και χρήμα στην αγορά και απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και έσοδα στο κράτος από τα οφειλόμενα.
 Προϋπόθεση λήψης του δανείου με κατάθεση σφραγισμένων επιταγών, η αποδοχή από τον δικαιούχο παρακράτησης και απόδοσης στο Δημόσιο, από την τράπεζα, τυχόν ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς την Δ.Ο.Υ. και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
 Πιστεύω πως, και με το μέτρο αυτό, θα υπάρξει πραγματική βοήθεια στην αγορά και οικονομική ισορροπία στις επαγγελματικές συναλλαγές, βγάζοντας από χιλιάδες επιχειρήσεις τον βρόγχο της οικονομικής κατάρρευσης και του σφραγίσματος, πέραν των επιταγών, αλλά και των επιχειρήσεων.Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας