Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή το ξεκίνημα της καινούργιας σχολικής περιόδου, η Δημοτική Παράταξη «Χαλκίδα - Γέφυρα στο Μέλλον» του Θανάση Ζεμπίλη, καλεί τη Δημοτική Αρχή «να συνεχίσει την προσπάθεια για σύγχρονη σχολική στέγη».
«Η προσπάθεια για σύγχρονη σχολική στέγη πρέπει να συνεχιστεί…»
«Η προσπάθεια για σύγχρονη σχολική στέγη πρέπει να συνεχιστεί…»
Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Σήμερα που οι σχολικές αίθουσες πλημμυρίζουν και πάλι με παιδικά χαμόγελα και όνειρα, εκφράζουμε ιδιαίτερα την ευαρέσκειά μας για τη επαναλειτουργία του διδακτηρίου του 3-6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, που είχε αναστείλει τη λειτουργία του το 2010.

Όπως είναι γνωστό, η μεγάλη κινητοποίηση των φορέων της πόλης και της δημοτικής μας Αρχής εκείνη την περίοδο, είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη του έργου της ανακατασκευής και αποκατάστασης του κτιρίου, σε πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. (νυν ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.), με χρηματοδότηση από πιστώσεις των Δημοσίων Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ακολούθως, το έργο δημοπρατήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 με προϋπολογισμό 6.250.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. είχαμε κατορθώσει να εντάξουμε το Νηπιαγωγείο Λουκισίων, το 2/θέσιο Ολοήμερο 23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας στα Δύο Δένδρα και το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Νέας Αρτάκης στην περιοχή Βολέρι.
Αντίστοιχα, μέσω προγραμματικών συμβάσεων του Δήμου Χαλκιδέων με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε μεγάλος αριθμός νέων διδακτηρίων στο Δήμο Χαλκιδέων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κλπ.), στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ευχόμαστε η επιτυχημένη αυτή προσπάθεια να συνεχιστεί και από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ώστε τα υπαρκτά προβλήματα σχολικής στέγης, να επιλύονται οριστικά με την ανέγερση νέων και σύγχρονων διδακτηρίων και σχολικών μονάδων.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας