Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Όπως και αυτή με τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που προηγήθηκε, έτσι και η συνάντηση του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη με τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, κινήθηκε σε πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης.
Συνάντηση Δημάρχου Χαλκιδέων με διευθυντές Γυμνασίων – Λυκείων
Συνάντηση Δημάρχου Χαλκιδέων με διευθυντές Γυμνασίων – Λυκείων
Τόσο ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του όσο και οι διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις αυτές στόχο έχουν την καλύτερη δυνατή συνεισφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μάλιστα, στην συνάντηση της περασμένης Παρασκευής αναγνωρίστηκαν από τον εκπαιδευτικό κόσμο οι προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης προς τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” προκειμένου να ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμο να λειτουργήσει στην ώρα του το ανακατασκευασμένο διδακτήριο του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Επίσης, όλοι είδαν θετικά την προσπάθεια που γίνεται για να στεγαστούν όλα μαζί, σύμφωνα με τον νέο νόμο, τα Ειδικά Σχολεία σε σύγχρονο διδακτήριο με όλες τις ανέσεις που απαιτούνται για τα παιδιά αυτά με τις ειδικές ικανότητες.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του Βούρκου, στην Χαλκίδα, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι σε επαφή με τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε” που έχουν αποφανθεί ότι δεν έχει στατικό πρόβλημα.
Τόνισε δε ότι η επισκευή του ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και έτσι θα πρέπει να δρομολογηθεί αυτή από το Κράτος (“Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”).
Στην συνέχεια μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Βασίλης Καθαροσπόρης, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή στα τέλη του 2015 εστίασε την προσοχή της στα προβλήματα σχολικής στέγης, αφουγκράστηκε τις ανάγκες και ιεράρχησε με βάση τους πόρους που είχε στην διάθεση της.

Είπε ο Αντιδήμαρχος ότι το 2016 δημοπρατήθηκαν έργα άνω των 600.000 ευρώ για τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 2017 το ποσόν αυτό θα κυμανθεί από 310 μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ, που είναι εξασφαλισμένα, υπάρχουν έτοιμες μελέτες και η εκτέλεση των έργων θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα του 2018.
Στην συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Αντώνης Πατέλης, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι αρωγός στην προσπάθεια της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και στο πλαίσιο αυτό την τριετία που πέρασε προχώρησε σε παρεμβάσεις στον τομέα αυτό που δεν έγιναν επί δεκαετίες.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Μάζης τόνισε ότι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης θα είναι διαρκές.

Aξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, ο Δήμαρχος προσέφερε για τις ανάγκες των σχολείων τους το βιβλίο που εξέδωσε ο σύλλογος “Τ΄Αλωνακι” με τίτλο “Σκοποί στο Γριπονήσι”.
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/02/2018
Ο Κινηματογράφος ΜΑΓΙΑ movietone ανακοινώνει την έκτακτη προβολή της ταινίας «1968», μόνο τηνς Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας