Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2017-2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την αρχή των μαθημάτων σε Σχολεία της Βορείου Ευβοίας.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος για τη νέα σχολική χρονιά
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος για τη νέα σχολική χρονιά
Καταρχήν, μετέβη στο Γυμνάσιο Ωρεών, όπου προεξήρχε στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, με την συμμετοχή και του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα και του Εφημερίου της Ενορίας π. Κωνσταντίνου Χρήστου και ευχήθηκε ανάλογα στους μαθητές και τους δασκάλους τους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Νικόλαος Θηβαίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του. 
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Πευκίου, όπου προεξήρχε στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και της νέας σχολικής αίθουσας του Σχολείου, το οποίο από τριθέσιο αναβαθμίστηκε σε πενταθέσιο, με την συμμετοχή Κληρικών της Επαρχίας και την παρουσία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές ευχές σε όλους μαθητές για μια γόνιμη σχολική χρονιά.
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, απέστειλε επιστολή του προς τους Αξιοτίμους Λειτουργούς της Παιδείας, οι οποίοι υπηρετούν σε όλα τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ευρίσκονται στα όρια της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με το εξής περιεχόμενο:

Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
Στην αρχή τού νέου σχολικού έτους, πολύ θα το επιθυμούσα, να είχα την δυνατότητα, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση των περισσοτέρων από Σας, αλλά καί στην δική μου λαχτάρα, να Σας επισκεφθώ και να τελέσω τον Αγιασμό, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων.
Επειδή, όμως, τούτο είναι αδύνατον, επικοινωνώ μαζί Σας, διά της παρούσης, και, εξ' όλης μου τής καρδίας, Σας εύχομαι να έχετε ψυχοσωματική υγεία, φώτιση και ενδυνάμωση από τον Θεό, ώστε, όπως και Σεις επιθυμείτε, να επιτύχετε στο ιερό έργο Σας.
Με πολύ σεβασμό σε Σάς, τούς λειτουργούς τής Παιδείας, αναλογίζομαι πόσο μεγάλο και σπουδαίο είναι να ανταποκρίνεται ο καθένας μας θεάρεστα στην αποστολή του. Πρόκειται για κοπιώδη προσπάθεια, ή οποία αμείβεται, κυρίως ηθικά, από τον Θεό και την κοινωνία. Και φυσικά είναι σημαντικό να έχουμε και συμμαρτυρούσα την συνείδησή μας, ώστε στο τέλος τής πορείας μας να πούμε, όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, στον Θεό Πατέρα μας, ότι «το έργον τελείωσα, ό δέδωκάς μοι ίνα ποιήσω» (Ιωάν. 14, 7), τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών.
Ελπίζω και εύχομαι και προσεύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία, να επισκεφθώ, με πρόσκλησή Σας, το Σχολείο Σας (ώστε η παρουσία μου να μήν δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία Του) και να Σας δω, να τελέσω κάποια ιεροτελεστία, να μιλήσω στα παιδιά και να συζητήσω μαζί τους.
Εκτός των ανωτέρω θα ήθελα, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, να Σάς πληροφορήσω ότι:
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, εάν κάποιο από τα παιδιά, πού φοιτούν στο Σχολείο Σας, θεωρήσετε ότι έχει την ανάγκη υποστηρίξεως, ηθικής ή υλικής,
Λειτουργούν σε κάθε Ενορία νεανικές-κατηχητικές συντροφιές, στις οποίες, καί με δική Σας ανακοίνωση-προτροπή, τα παιδιά μπορούν ελεύθερα και όποτε θέλουν να προσέρχονται
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς μας Μητροπόλεως προσφέρεται καί εφέτος να φιλοξενήσει Καθηγητές, Δασκάλους καί Μαθητές και Μαθήτριες, προκειμένου να παρουσιάσουν εκδηλώσεις τού Σχολείου Σας.
Ευπρόσδεκτοι, ωστόσο, είσθε όλοι, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, στην Ιερά Μητρόπολη, τις Ενορίες, αλλά και τα Μοναστήρια μας, για προσκυνηματικές εκδρομές ή και για εποπτικά μαθήματα, όπως π.χ. περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Τελειώνοντας, Σάς εύχομαι και πάλι ευόδωση των προσπαθειών Σας και διατελώ,
Μετά πατρικών ευχών αγάπης και τιμής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ο Χαλκίδος ΧρυσόστομοςΔημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/02/2018
Ο Κινηματογράφος ΜΑΓΙΑ movietone ανακοινώνει την έκτακτη προβολή της ταινίας «1968», μόνο τηνς Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας