Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Σύσκεψη με θέμα τη συμπλήρωση και ολοκλήρωση του προς εκτέλεση έργου κατασκευής αγωγού και τον επαναπροσδιορισμό του σημείου εκβολής των ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Βούρκου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας.
Επιμηκύνεται ο αγωγός ομβρίων υδάτων στην περιοχή Βούρκος στη Χαλκίδα
Επιμηκύνεται ο αγωγός ομβρίων υδάτων στην περιοχή Βούρκος στη Χαλκίδα
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΝΕ, συμμετείχαν: ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αντιπρόεδρος, Πέτρος Πασβαντίδης, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας Ανδρέας Θεοφίλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Γιώργος Σανιδάς και ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου, Γιάννης Αλαμάνος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Πένυ Ιωαννίδου και βέβαια, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων (Ευαγγελία Παπαγεωργίου, Κων/νος Χατζηγεωργίου, Ταξιάρχης Χαψιάς,  Νικόλαος Αραμπάνος και Δέσποινα Κουρμπέτη) και του Αλιευτικού Συλλόγου Μαρίνας Βούρκου «Πάραλος» (ο Πρόεδρος Νίκος Σταθόπουλος και το μέλος  Αντώνης Κλημεντίδης) που ανέδειξαν το πρόβλημα και την ανάγκη αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε κοινά παραδεκτή η αστοχία στην αρχική μελέτη του έργου από πλευράς ΔΕΥΑΧ και επισημάνθηκε η αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας προσχώσεων από φερτά υλικά, με μεταβολή της μορφολογίας και του κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων στον κολπίσκο του Βούρκου, που είναι περίκλειστος και έχει χαμηλή στάθμη νερού και συχνότητα ρευμάτων. 

Κρίθηκε αναγκαία η εκπόνηση συμπληρωματικής μελέτης για την απομάκρυνση του σημείου εκβολής, με την επιμήκυνση του αγωγού, κατά 230 μέτρα εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα.

Δεδομένου ότι το όλο έργο, που έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Στερεάς Ελλάδας, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα, συναποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση της απαιτούμενης  συμπληρωματικής μελέτης από τη ΔΕΥΑΧ. 

Η υπερβάλλουσα δε δαπάνη για τις εργασίες επιμήκυνσης του αγωγού, θα καλυφθεί από τη ΔΕΥΑΧ, με τη συνδρομή και του ΟΛΝΕ.Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

19/9/2018
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας