Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κύμης - Αλιβερίου απέστειλε προς τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου κ. Θανάση Μπουραντά, επιστολή για την λειτουργία των ΒΙΟΚΑ στην ευρύτερη περιοχή.
ΒΙΟΚΑ Κύμης
ΒΙΟΚΑ Κύμης
Τα μέλη του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κύμης - Αλιβερίου ζητούν από τον Δήμαρχο την άμεση ενημέρωση τους, σχετικά με το μέλλον των ΒΙΟΚΑ και αν ο Δήμος έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες τους θερινούς μήνες και με την αύξηση του πληθυσμού αιχμής.

Κύριε Δήμαρχε

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, πως η ίδρυση και λειτουργία ή ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση έργων επεξεργασίας λυμάτων (ΒΙΟΚΑ), είναι έργα βασικής υποδομής και πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο και τους κατοίκους του. Εκτός από τη μεταφορά, άπτεται του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, της οικονομίας  και της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Απ’ ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, με βάση ενημερώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και σχετική απάντηση της ΔΕΥΚΑ σε παλαιότερο αίτημά μας, από τους υπάρχοντες ΒΙΟ.ΚΑ. άλλοι δε λειτουργούν όπως αυτός του Μονοδρίου, άλλοι απεντάχθηκαν, όπως του Αυλωναρίου, άλλοι παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, όπως αυτός του Αλιβερίου, και πολλά ακόμη που φυσικά είναι γνωστά σε εσάς.

Μάθαμε λοιπόν ότι, δήμοι όμοροι με το Δήμο μας, ενήργησαν και πέτυχαν την αύξηση του πληθυσμού αιχμής. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, ως έργα του καταλόγου προτεραιότητας, όπου ήδη υπάρχει (στην Περιφέρεια) ανοιχτή πρόσκληση για χρηματοδότηση τέτοιων έργων.

Με δεδομένο το γεγονός ότι και ο Δήμος μας τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αυξημένο πληθυσμό, είτε λόγω τουρισμού, είτε λόγω ετεροδημοτών που επισκέπτονται τα χωριά τους και γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλετε στον τομέα αυτό, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εγγράφως, εάν ο Δήμος μας έχει κάνει κάποιες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση της αύξησης του πληθυσμού αιχμής και ποιες είναι αυτές. Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε αν ο Δήμος μας μπορεί να συμμετέχει στην ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας για χρηματοδότηση τέτοιων έργων και αν ναι, ποιες είναι οι προτάσεις σας προς την Περιφέρεια.Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας