Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σίμος Κεδίκογλου και καλεί όλους τους φορείς της Εύβοιας, να αντιδράσουν άμεσα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας που έχει πληγεί βαρύτατα από την ανεργία, όπως είναι αυτή του Μαντουδίου στη Βόρεια Εύβοια.
Κίνδυνος απώλειας δεκάδων θέσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Μαντουδίου
Κίνδυνος απώλειας δεκάδων θέσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Μαντουδίου
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, που παρατηρείται στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης στην εταιρεία «ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ», που δραστηριοποιείται στη θέση Κυμάσι και η κωλυσιεργία στη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υδάτων Στερεάς Ελλάδας, που για άγνωστους λόγους δεν εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία εταιρείας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου φέρνει το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος απώλειας δεκάδων θέσεων εργασίας, καθώς και για το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση επέκτασης των Ναυπηγείων στο Μαντούδι.

Πιο αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής: «Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Θέμα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης στην εταιρεία «ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ».
                                                                                   
Αβέβαιο προδιαγράφεται το μέλλον της επένδυσης της εταιρείας «ΛΑΜΔΑ ΝΑΥΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ», που δραστηριοποιείται στη θέση «Κυμάσι» στο Μαντούδι του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και κατ’ επέκταση των δεκάδων εργαζομένων σε αυτή, εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης, που παρατηρείται στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την επέκταση του ναυπηγείου που συνολικά ανέρχεται στα 8 έτη.

Το γεγονός ότι έχουν παρέλθει δύο χρόνια και ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό για την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη του ναυπηγείου, η λειτουργία του οποίου προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε μία περιοχή, η οποία έχει πληγεί βαρύτατα από την ανεργία.

Η συγκεκριμένη, ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, επένδυση έχει βαλτώσει και κινδυνεύει να χαθεί, καθώς υπάρχει κωλυσιεργία στη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υδάτων Στερεάς Ελλάδας, που για άγνωστους λόγους δεν εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων παραβλέποντας, μεταξύ άλλων, ότι: 

- Έχει προβλεφθεί η λειτουργία του στο υπό έγκριση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Κηρέα, Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

- Κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης δεν υπήρξε καμία αρνητική άποψη από την τοπική κοινωνία.

- Η γνωμοδότηση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών ήταν θετική.

- Οι φορείς που βάσει της νομοθεσίας γνωμοδοτούν έχουν, επίσης, εκφράσει θετικές απόψεις.

- Ο παράκτιος χώρος έμπροσθεν του ναυπηγείου δεν περιλαμβάνεται στο χαρακτηρισμένο ως Ακτή Κολύμβησης «Κυμάσι» χώρο.

Πέραν όλων αυτών, δεν ικανοποιείται και το αίτημα για παραπομπή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε, άμεσα, να προβείτε, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος απώλειας δεκάδων θέσεων εργασίας, καθώς και μίας νέας προοπτικής ανάπτυξης σε μία ιδιαίτερα δοκιμασμένη περιοχή;

2. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης;»Δημοφιλή σήμερα

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

Γιάννης Τζαβάρας - Βιογραφικό

24/3/2019
Ο Γιάννης Τζαβάρας είναι 42 ετών και κατοικεί στη Χαλκίδα. Είναι Τεχνολόγος Γεωπονίας ζωικής παραγωγής, εργαζόμενος στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα....
Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

Εκδήλωση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα στην Χαλκίδα

22/3/2019
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, θα επισκεφτεί την Χαλκίδα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζ...
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 - 3ος αγώνας

22/3/2019
Ο 3ος αγώνας Μοtocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα γίνει στην Χαλκίδα, το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30, στην πίστα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας