Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2006 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου, του Υφυπουργού εσωτερικών κ. Νάκου, του Γενικού Γραμματέα ΥΠ.ΕΣ.ΔΑ. κ. Βεζυργιάννη, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Έξαρχο  και των πέντε πρόεδρων των Τ.Ε.Δ.Κ. της Περιφέρειάς μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
Στην σύσκεψη ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Εύβοιας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης έθεσε τα ζητήματα των παρακρατηθέντων ή κατ άλλους υπεξαιρεθέντων πόρων, των συμβασιούχων, του προληπτικού ελέγχου, της παραχώρησης των Λιμενικών Ταμείων στους Ο.Τ.Α., της Πανεπιστημιακής Σχολής στην Χαλκίδα καθώς και την οικονομική στήριξη των προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι" και "Μερικής Απασχόλησης"
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ.ΔΑ. και συγκεκριμένα ο Υπουργός κ. Παυλόπουλος για τα μεν παρακρατηθέντα τόνισε πως θα δοθούν στους Δήμους υπό μορφή ομολόγων μετά το 2007 χωρίς δυνατότητα προεξόφλησης .(!)
Για τους συμβασιούχους, σε ότι αφορά τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες, (Κ.Ε.Π. Σχολικοί φύλακες) θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσον αφορά τους λοιπούς συμβασιούχους επέμενε στην τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου.
Για το ζήτημα των Λιμενικών ταμείων έδωσε προθεσμία μέχρι 10 Απριλίου έτσι ώστε να συνεννοηθεί και να συζητήσει το όλο θέμα με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννη.
Για τον προληπτικό Έλεγχο αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Αναγνωστάκη προκειμένου να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή της διάταξης που εξαιρεί τα Χ.Ε.Π. (χρηματικά εντάλματα πληρωμών) μέχρι 1000 € έτσι ώστε να απλουστευθεί η διαδικασία στο ελεγκτικό συνέδριο.
Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει την λειτουργία του έτσι ώστε ένας καταξιωμένος  θεσμός να συνεχίσει να υφίσταται προς όφελος των πολιτών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης αφού όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης η Εύβοια έχει θύλακες ανεργίας, όπως οι Δήμοι Κυρέως, Νηλέως, Ελυμνίων,  που ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο ανεργίας της Περιφέρειας και της Χώρας μας. Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε δέσμευση του Υπουργού να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ώστε οι περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων π.χ. "ΔΑΡΙΓΚ" να αντιμετωπιστούν μέσω του προγράμματος μερικής απασχόλησης.
Τέλος τέθηκε το ζήτημα για Πανεπιστημιακή σχολή στην Χαλκίδα και ο κ. Υπουργός επιφυλάχτηκε να πάρει θέση ως αναρμόδιος Υπουργός, παρέπεμψε δε το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στην Υπουργό  κ. Γιαννάκου.Δημοφιλή σήμερα

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

21/03/2018
Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα Εμπορικά Καταστήματα της Χαλκίδας και με εορταστικό ωράριο όλη την Μεγάλη Εβδομάδα....
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

21/03/2018
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Οι μαθητές των Ψαχνών ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι μαθητές των Ψαχνών ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

21/03/2018
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, η ημερίδα Επ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας