Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά επισκέφτηκε η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συνοδευόμενη από τον Συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας, Νίκο Σιόλια.
Ζωή Λιβανίου
Ζωή Λιβανίου
Συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη κ. Κώστα Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν την σημερινή πραγματικότητα του Ιδρύματος τόσο σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όσο και κυρίως τις προοπτικές που αυτό έχει να αναπτυχθεί.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάσταση των κτιριακών υποδομών και η επάρκειά τους, η υποστήριξη που παρέχει το ίδρυμα στους φοιτητές μέσω των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας, οι ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού του ΤΕΙ σε ακαδημαϊκό και διοικητικό επίπεδο, οι δυνατότητες της τεχνικής υπηρεσίας και οι ενέργειες που πιθανόν να μπορούν να γίνουν προκειμένου να ενισχυθεί το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας ώστε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική κοινωνία και οικονομία. 

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του Ιδρύματος να υποστηρίξει σε τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο τις δραστηριότητες των Δήμων της Εύβοιας μέσω προγραμματικών συμβάσεων για σειρά δημοσίων έργων που αναλαμβάνουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και αν έχουν έρθει σε επαφή οι δημοτικές αρχές με τη διοίκησης του ΤΕΙ προκειμένου να εξεταστούν έστω οι δυνατότητες συνεργασίας. 

Ο κ. Αντιπρύτανης υποστήριξε ότι το Ίδρυμα μπορεί να υποστηρίξει μελέτες και προγράμματα για τεχνικά έργα καθώς και την οργάνωση των υπηρεσιών των Δήμων, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον. Η ανάπτυξη συνεργειών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνέδραμε θετικά στις οικονομικές δυνατότητες του ΤΕΙ ενώ ταυτόχρονα θα το καθιστούσε πιο ελκυστικό για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και τους φοιτητές διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την καθιέρωσή του στην επιστημονική κοινότητα.

Από την πλευρά του Αντιπρύτανη ζητήθηκε η συνδρομή της Ζωής Λιβανίου σε ότι αφορά την στελέχωση του Ιδρύματος σε Επιστημονικό και Διοικητικό προσωπικό ενώ έγινε και ενημέρωση αναφορικά με την πορεία ανωτατοποίησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ως τοπική κοινωνία δεν έχουμε αξιοποιήσει κατάλληλα τις δυνατότητες που παρέχει η παρουσία ενός ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης στα Ψαχνά και την Χαλκίδα όπου εδρεύει. Το έλλειμμα αυτό πρέπει να καλυφθεί και οφείλουν τόσο οι φορείς της Εύβοιας όσο και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν αναζητούμε ευθύνες αναζητούμε τα μέσα και τους τρόπους που θα επιτρέψουν στο ΤΕΙ, στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία να αναπτυχθούν από κοινού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», δήλωσε η Ζωή Λιβανίου.  Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

19/9/2018
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Chris (28/9/2017 4:59:27 μμ)
Σχετικά με τα λεγόμενα στην έναρξη της τελευταίας παραγράφου, να πληροφορήσουμε ότι η έδρα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στη Λαμία.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Αρχή της σελίδας