Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Το τμήμα Κοσμήματος Eric Robert του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, θα πραγματοποιήσει έκθεση κοσμήματος με θέμα «Αποτυπώματα μνήμης».
Έκθεση κοσμήματος από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας
Έκθεση κοσμήματος από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας
Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην ισόγεια αίθουσα Αριστοτέλης του Δημαρχείου Χαλκίδας, στην παραλία, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με τις δημιουργίες των μαθητών του τμήματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 9 Οκτωβρίου εώς και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00-22:00 και Σαββατοκύριακο 10:00πμ-14:00μμ και 18:00-20:00μμ.

Η φετινή έκθεση του τμήματος Κοσμήματος του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, «Αποτυπώματα μνήμης» αποτελεί την συνέχεια της περσινής έκθεσής, που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2016, στα πλαίσια του Athens Jewellery Week. 

Μια έκθεση κοσμήματος που η θεματική του προσέγγιση έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Κυρίαρχο ρόλο έχει η διαδικασία, η παρουσίαση της πορείας, από την ιδέα, την μνήμη και τα συναισθήματα προς την απεικόνιση, την σύνθεση και το κόσμημα.

Πρωταρχικό ρόλο έπαιξε ο κόσμος που βρίσκεται πίσω από την υλοποίηση της μορφής, το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται η ιδέα, πως αυτή πλάθεται με τη σπουδή των υλικών και μεταμορφώνεται, ώστε να καταλήξει στην ολοκλήρωση της μορφής στο κόσμημα.

Αφετηρία για αυτή τη θεματική εργασία είναι η πόλη της Χαλκίδας του σήμερα, που χάνει σιγά σιγά τα ίχνη του παρελθόντος της. Είναι οι μνήμες των ανθρώπων που έζησαν και ζουν αυτόν τον τόπο, είναι ο πόνος για την αδιαφορία των ανθρώπων ως προς την απώλεια της συλλογικής μνήμης και αξιών. 

Ερωτήματα και σκέψεις αποτυπωμένες στην ύλη, μακέτες, κείμενα αναφορικά με το θέμα και φωτογραφίες, δίνουν την δυνατότητα να ανοίξει ένας διάλογος και μια ανταλλαγή απόψεων που σκοπό θα έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην ιστορία, την μνήμη, τον πολιτισμό και την ταυτότητα μας.

Διδάσκων: Άκης Γκούμας

Συμμετέχουν οι:
Γιαννουκάκη Γιόλα, Δημητρίου Ευαγγελία, Καβαθά Ελπινίκη, Καλαθέρη Αμαλία, Καραγιάννη Ηλιάνα, Κατσιβέλη Μαρία,Κωνσταντίνου-Τσούμαρη Χάϊδω, Λαφαζάνη Νίκη, Λεμπέση Αργυρώ, Μιχαηλίδου - Κονίδου Χριστίνα, Μπαχάρα Ιωάννα, Ξενιάς Βασίλης,  Πουλιανίτου-Βατούγιου Σπυριδούλα, Σούλα Αρετή, Συρρή Πόπη, Τζινιέρη Κέρυ, Τσιγώνη Ειρήνη, Τσουκαλάς Παναγιώτης, Χάλιου Κατερίνα, Χούμπερ Δάφνη, Χούντη- Στελλάτου Φένια.Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας