Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ.Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Μώρο Νικόλαο-Ανδρέα και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
Το Επιμελητήριο Ευβοίας επισκέφθηκε ο ΥπουργόςΟικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου
Το Επιμελητήριο Ευβοίας επισκέφθηκε ο ΥπουργόςΟικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της επιχειρηματικότητας μέσα στο συνολικό οικονομικό περιβάλλον της χώρας αλλά και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εύβοια ως νομός. 

Επισημάνθηκε επισταμένως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας και τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν στη συνεργασία με την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα καθώς επίσης και το θέμα των πυρόπληκτων δανείων κυρίως αυτά που έχουν δοθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά επί του θέματος και αποφάσισαν άμεσα να γίνει μία συνάντηση στο Υπουργείο. 

Ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε για τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική που εκπονείται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης που βασίζεται στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, που παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και απασχολούν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό. 

Επιπλέον ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δίνοντας έμφαση στις βιώσιμες επενδύσεις και τις σταθερές θέσεις εργασίας. Εστίασε κυρίως στην δημιουργία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας η οποία θα ενισχύσει την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Οι χρηματοδοτήσεις που θα προσφέρει θα αφορούν μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και εξωστρεφή δραστηριότητα καθώς και έργα υποδομής και έργα περιφερειακής ανάπτυξης. 

Τόνισε, ότι  η συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τους Δήμους και την Περιφέρεια κρίνεται απαραίτητη και αυτό γιατί γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες και τις ιδιαίτερες δυνατότητες των τοπικών οικονομιών και μπορούν να σχεδιάσουν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Τοποθετήσεις επί των ανωτέρω θεμάτων αλλά και για κλαδικά θέματα έγιναν από τον Α΄Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου τον κ. Σπυρίδων Κουτσαύτη, τον Β΄Αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών Ευβοίας κ. Ηλία Θαλάσση και τον κ. Κωνσταντίνου Δημήτρη και τον κ. Γιάννη Μαραγκό. 

Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό ήταν οι  Βουλευτές του Νομού:  κα. Ζωή Λιβανίου, κ.Γιώργος Ακριώτης και ο κ. Τάσος Πρατσόλης. Σημειώνεται ότι ο κ. Υπουργός θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με τον κ Αντιπεριφερειάρχη , τον κ. Δήμαρχο και επιχειρήσεις του νομού μας. Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας