Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίσκεψη εργασίας στα γραφεία του ΟΛΝΕ μετά το πέρας της περιοδείας του στην πόλη της Χαλκίδας, πραγματοποίησε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Παπαδημητρίου.
Να δημιουργηθούν πύλες διαβατηριακού ελένχου στην Εύβοια, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ
Να δημιουργηθούν πύλες διαβατηριακού ελένχου στην Εύβοια, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ
Ο Υπουργός ενημερώθηκε παρουσία των Βουλευτών Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κου Ακριώτη, κου Πρατσώλη και κας Λιβανίου για τη λειτουργία του τις αρμοδιότητες και τις παρεμβάσεις του Οργανισμού στα θέματα της λιμενικής πολιτικής στο Νομό της Εύβοιας και τις χερσαίες ζώνες ευθύνης και αρμοδιότητας του. 

Ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ κος Παπανδρέου παρουσίασε τους βασικούς άξονες της λειτουργίας του οργανισμού και εξέθεσε το πλάνο σχεδιασμού και στρατηγικής του οργανισμού. Στόχος της διοίκησης η υλοποίηση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού προγράμματος με κύριες κατευθύνσεις την αναβάθμιση των υπαρχόντων και τη δημιουργία νέων σύγχρονων, εξειδικευμένων λιμενικών υποδομών που θα υποστηρίζουν στρατηγικά και τον εμπορικό αλλά και τους επιβατικούς και τουριστικούς τομείς της ναυτιλίας, παρέχοντας πιστοποιημένες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκπόνηση της μελέτης του Master Plan για το λιμάνι της Χαλκίδας, η οποία μελέτη θα εξετάσει τις προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης για το λιμάνι της Χαλκίδας του μέλλοντος αλλά και την πιθανή χωροθέτηση του σε νέα θέση, παράλληλα με λειτουργικές επεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία του παραλιακού μετώπου της πόλης.    

Αναφορά έγινε και στα περιφερειακά λιμάνια του Νομού, του Μαντουδίου και της Κύμης και τις δυνατότητες μετατροπής τους σε λιμάνια μεγαλύτερης κλίμακας και απόδοσης, ενώ ξεχωριστή μνεία έγινε για τις πύλες διαβατηριακού έλεγχου (πύλες εισόδου στη χώρα) για επισκέπτες από χώρες εκτός της Ε.Ε., μια προοπτική που θα μπορούσε να βελτιώσει κατά πολύ την τουριστική κίνηση του Νομού σε Βόρεια και Νότια Εύβοια αλλά και να προσελκύσει μεγάλα πλοία και κρουαζιερόπλοια.  

Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην παρουσίαση βασικών θέσεων του οργανισμού και αναγνώρισε τη συμβολή που μπορεί να επιτελέσει στην αύξηση της οικονομικής ζωής του Νομού στην εμπορική κίνηση, στη ναυτιλία και τον τουρισμό. 

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά του Οργανισμού και οι δύο Αντιπρόεδροι κος Πασβαντίδης και κος Γουρνής και το μέλος του Δ.Σ κος Πάνος. Επίσης παρεβρέθηκε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτικός Σύμβουλος κος Σιόλιας και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής κος Παππάς.Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας