Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ως απόδειξη των μεθόδων παραπλάνησης και αντιπερισπασμού που μετέρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να παραμείνει με κάθε μέσο στην εξουσία, χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου
Το μόνο ιδεολόγημα της κυβέρνησης είναι το ‘γάντζωμα’ στην εξουσία με θύματα αυτή τη φορά τους διεμφυλικούς, δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση  για το δήθεν ενδιαφέρον της όσον αφορά στα διεμφυλικά άτομα, κάτι που αποδεικνύεται από την προχειρότητα, την ανεξήγητη ταχύτητα και την παντελή έλλειψη διαλόγου για το εν λόγω ζήτημα. 

Όπως είπε: «Το μόνο που θέλετε, είναι να πουλήσετε ψευτοπροοδευτισμό και «αριστεριλίκι» για να τονώσετε τις πεσμένες συνιστώσες, να προκαλέσετε εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσετε από τη νομική ισοπέδωση που βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες, ιδιαίτερα οι ασθενέστεροι». 

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ενδεικτική την ανεξήγητη προσθήκη την τελευταία στιγμή του ορίου ηλικίας στα δεκαπέντε έτη, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι αντιρρήσεις των παιδοψυχολόγων, οι οποίοι και εξεγέρθηκαν επισημαίνοντας ακόμα και  τον αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονιών σε τέτοιες περιπτώσεις.

Υποστήριξε, επίσης, ότι, εάν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα διεμφυλικά άτομα ήταν πραγματικό, θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα την κατανόησή τους και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και όχι το στιγματισμό και την απομόνωσή τους ακόμα περισσότερο. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι συμβατή με την επιστημονική εμπειρία και τη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα, καθώς αναγνωρίζει την ανάγκη εκσυγχρονισμού του πλαισίου και προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, όχι όμως τόσο επιπόλαια και τόσο πρόχειρα, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί το πλέον αποτελεσματικό πλαίσιο, που θα εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση των ατομικών δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων και δεν θα γεννά νέα προβλήματα. 

Κάλεσε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος και να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, που σέβεται την επιλογή του προσώπου, εγγυάται συνθήκες εχεμύθειας, συμβαδίζει με τη διεθνή πραγματικότητα, διασφαλίζει τον ενσυνείδητο χαρακτήρα της βούλησης του ενδιαφερόμενου και τη σταθερή πρόθεσή του, λαμβάνει υπόψη τυχόν επιπτώσεις σε τρίτα πρόσωπα, που συνδέονται άμεσα με τον αιτούντα και μεριμνά για τις απαιτούμενες κρατικές παρεμβάσεις και ενημερώσεις. 

Και κατέληξε: «Η πρότασή μας έχει κατατεθεί αναλυτικά. Αυτή είναι η σωστή λύση, όχι ο δικός σας καιροσκοπισμός, όχι ο δικός σας ευκαιριακός τρόπος αντιμετώπισης ενός σοβαρού ζητήματος που, όμως, αποξενώνει ακόμη περισσότερο τους ενδιαφερόμενους γι’ αυτό και φυσικά το καταψηφίζουμε».Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσσα Μποφίλιου και το «Όμορφο Όνειρό» της έρχεται στην Χαλκίδα

Η Νατάσσα Μποφίλιου και το «Όμορφο Όνειρό» της έρχεται στην Χαλκίδα

20/7/2018
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένο...
Χρυσός ο Χαλκιδέος αθλητής Χρήστος Μπόνιας

Χρυσός ο Χαλκιδέος αθλητής Χρήστος Μπόνιας

19/7/2018
Ο Χαλκιδέος αθλητής κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι....
Εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

Εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

3/7/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνουν σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας