Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική παράταξη «Ρεύμα Ανατροπής» αναφέρθηκε εκτενέστερα στο θέμα της χωροθέτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.).
Νικόλαος Σιόλιας
Νικόλαος Σιόλιας
Το «Ρεύμα Ανατροπής» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) είναι ενταγμένη στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) και ότι θα γίνει μόνο εντός των ορίων του Δήμου Χαλκίδας.

Έπειτα και από τις διαμαρτυρίες των πολιτών που μένουν στις περιοχές της Έξω Παναγίτσας, της Χαραυγής, του Δοκού και γενικότερα όσων κατοικούν γύρω από  τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για το ζήτημα της χωροθέτησης. 

Με την τοποθέτηση τους, οι δημότες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους, όχι στην δημιουργία της ΜΕΑ, αλλά στην χωροθέτηση της, στο χώρο δίπλα από το νέο κοιμητήριο, στο Πέι Δοκού.

Οι τοποθετήσεις ουσιαστικά έρχονται σε πλήρη συμφωνία με την άποψη που εκφράσαμε διαχρονικά στο Δ.Σ. αλλά και στην παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η επιλογή του χώρου ήταν προσχηματική ώστε να ενταχθεί το έργο στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και ότι πλέον στη συγκεκριμένη θέση θα παραμείνει μόνο το "Πράσινα σημείο". 

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η νέα χωροθέτηση θα λάβει χώρα σε έκταση περίπου 950 στρεμμάτων, στην θέση "Γυρίσματα", του πρώην Δήμου Ληλαντίων και ότι με την οριστικοποίηση της μελέτης και την υλοποίησή του έργου, θα σταματήσει και η λειτουργία του ΧΥΤΑ Χαλκίδας.

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) είναι ενταγμένη στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) αλλά και στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και ότι θα γίνει μόνο εντός των ορίων του Δήμου Χαλκίδας.

Τα όσα ειπώθηκαν τόσο από τη πλευρά των κατοίκων όσο και από την πλευρά της δημοτικής αρχής έρχονται να επαληθεύσουν την ορθότητα της πολιτικής μας ανάλυσης.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας