Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με στόχο να δοθούν λύσεις συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είχε η βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου.
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα της Εύβοιας
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα της Εύβοιας
Στην συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας συζητήθηκαν κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα της Εύβοιας με τη συμμετοχή του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, του Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωπος της Άτταλης, γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Πούρνου, γονείς μαθητών του Ειδικού Σχολείου Χαλκίδας, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.  

Τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψη των Υπουργών ήταν:

1. Δημοτικό Σχολείο Άτταλης Εύβοιας. Ενώ υπάρχει επαρκής αριθμός παιδιών το δημοτικό σχολείο δεν λειτουργεί. Αίτημα του Δήμου και των κατοίκων της Άτταλης είναι να επαναλειτουργήσει το σχολείο.

2. Δημοτικό Σχολείο Πούρνου. Μέχρι πέρυσι το σχολικό συγκρότημα λειτουργούσε ως παράρτημα άλλου δημοτικού σχολείου. Την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν λειτουργεί ούτε το παράρτημα παρά τον επαρκή αριθμό παιδιών.

3. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα το οποίο συνοπτικά περιγράφεται ως εξής: Το σχολείο κατασκευάστηκε ως σχολείο γενικής και όχι ειδικής αγωγής, συστεγάζεται με νηπιαγωγείο για το οποίο ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έχει ζητήσει τη μεταστέγαση ώστε να απελευθερωθούν χώροι διδασκαλίας. Έχει κατατεθεί και εξώδικη διαμαρτυρία για τα γενικότερα προβλήματα.

4. Η διερεύνηση των δυνατοτήτων ίδρυσης ΕΠΑΛ Κονιστρών. 

Ο Υπουργός Παιδείας κατέστησε σαφές ότι κύριο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι η ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της προάσπισης των συμφερόντων των παιδιών. Δεσμεύτηκε να εξετάσει κάθε δυνατότητα άμεσα και να δώσει οριστικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν. Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/02/2018
Ο Κινηματογράφος ΜΑΓΙΑ movietone ανακοινώνει την έκτακτη προβολή της ταινίας «1968», μόνο τηνς Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας