Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με στόχο να δοθούν λύσεις συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είχε η βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου.
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα της Εύβοιας
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα της Εύβοιας
Στην συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας συζητήθηκαν κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα της Εύβοιας με τη συμμετοχή του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, του Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωπος της Άτταλης, γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Πούρνου, γονείς μαθητών του Ειδικού Σχολείου Χαλκίδας, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.  

Τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψη των Υπουργών ήταν:

1. Δημοτικό Σχολείο Άτταλης Εύβοιας. Ενώ υπάρχει επαρκής αριθμός παιδιών το δημοτικό σχολείο δεν λειτουργεί. Αίτημα του Δήμου και των κατοίκων της Άτταλης είναι να επαναλειτουργήσει το σχολείο.

2. Δημοτικό Σχολείο Πούρνου. Μέχρι πέρυσι το σχολικό συγκρότημα λειτουργούσε ως παράρτημα άλλου δημοτικού σχολείου. Την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν λειτουργεί ούτε το παράρτημα παρά τον επαρκή αριθμό παιδιών.

3. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα το οποίο συνοπτικά περιγράφεται ως εξής: Το σχολείο κατασκευάστηκε ως σχολείο γενικής και όχι ειδικής αγωγής, συστεγάζεται με νηπιαγωγείο για το οποίο ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έχει ζητήσει τη μεταστέγαση ώστε να απελευθερωθούν χώροι διδασκαλίας. Έχει κατατεθεί και εξώδικη διαμαρτυρία για τα γενικότερα προβλήματα.

4. Η διερεύνηση των δυνατοτήτων ίδρυσης ΕΠΑΛ Κονιστρών. 

Ο Υπουργός Παιδείας κατέστησε σαφές ότι κύριο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι η ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της προάσπισης των συμφερόντων των παιδιών. Δεσμεύτηκε να εξετάσει κάθε δυνατότητα άμεσα και να δώσει οριστικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν. Δημοφιλή σήμερα

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....
Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας