Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κλιμάκιο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Τεχνικών Θεμάτων Πέτρο Πασβαντίδη, το μέλος του Δ.Σ. Έλενα Λεβέντη και τους υπαλλήλους του Οργανισμού κο Πάνο και κο Γκαλούφα, επισκέφθηκε τους λιμένες Μαρμαρίου και Καρύστου την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Κάρυστο και Μαρμάρι επισκέφθηκε τεχνικό κλιμάκιο του ΟΛΝΕ
Κάρυστο και Μαρμάρι επισκέφθηκε τεχνικό κλιμάκιο του ΟΛΝΕ
Με την παρουσία τους στην περιοχή τα στελέχη του οργανισμού ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο διερευνητικών επισκέψεων και αυτοψιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Νομού που βρίσκονται εκτός της κεντρικής Εύβοιας και της Χαλκίδας.

Στο λιμάνι του Μαρμαρίου και με την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και του Αντιδήμαρχου Καρύστoυ για το Μάρμαρι, το κλιμάκιο επιθεώρησε την κατάσταση του λιμένα, κατέγραψε και ιεράρχησε τις αναγκαίες βελτιωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις.  

Άμεση παρέμβαση είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης επίστρωσης του επιβατηγού λιμένα με βιομηχανικό μπετόν-έργο το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα από την ανάδοχο εταιρεία μετά από διαγωνισμό-. Στην ίδια σύμβαση εντάσσεται η αποκατάσταση φθορών αλλά και η βελτίωση της υφιστάμενης ράμπας ανέλκυσης και καθέλκυσης μικρών σκαφών και λέμβων. Εξίσου σημαντική προκρίθηκε και η συντήρηση-επισκευή  και αποκατάσταση βλαβών του κοινόχρηστου παραλιακού φωτισμού εντός της χερσαίας ζώνης λιμένος 
Συζητήθηκε παράλληλα η κατασκευή χώρου αναμονής επιβατών με επισκευή και διαμόρφωση μιας ήδη στεγασμένης ξύλινης κατασκευής για την προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες, ενώ ένα παρακείμενο ξύλινο κτίσμα με την ανάλογη επισκευή θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως λιμενικό φυλάκιο.

Οι τοπικοί εκπρόσωποι ανέδειξαν το γεγονός ότι ενώ την περιοχή επισκέπτονται κατά τους μήνες του καλοκαιριού πολλά ιστιοπλοϊκά μικρού και μεσαίου μεγέθους αλλά και σκάφη αναψυχής, δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσδέσουν με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό τουριστικής κίνησης να χάνεται για τον τόπο. Οι υπηρεσίες του οργανισμού εξετάζουν ήδη τις προϋποθέσεις για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας μήκους τριάντα περίπου μέτρων  για την ικανοποίηση των αναγκών ελλιμενισμού βόρεια της προβλήτας αλιευτικών σκαφών.  

Τέθηκαν επίσης ζητήματα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων προς αποσυμφόρηση των εισερχομένων και εξερχομένων οχημάτων στο λιμένα ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο εξέτασης των προϋποθέσεων για ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου κατόπιν αιτήματος της δημοτικής αρχής.   

Επόμενος σταθμός η Κάρυστος, όπου το κλιμάκιο του οργανισμού δέχθηκε ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο κο Ραβιόλο, ο οποίος και συνόδευσε τα στελέχη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης αλλά κα τις χερσαίες ζώνες που βρίσκονται στην ευθύνη και αρμοδιότητα του οργανισμού. Παρούσα και το μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού κα Ανδρέλλου η οποία ζει στην πόλη. Η Κάρυστος με κάποιες παρεμβάσεις όπως η εξέταση για μελλοντική ανάπλαση της πεζοδρόμησης στην είσοδο του ανατολικού λιμένα Καρύστου στην περιοχή Μπουρτζι και η εξέταση προϋποθέσεων για κατασκευή ενός μικρού αναψυκτηρίου πλησίον του κάστρου ή κάποιες αισθητικές αναβαθμίσεις θα μπορούσε να αναδείξει ακόμα περισσότερο το παραλιακό της μέτωπο και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Σαν ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκε το ενδεχόμενο τοποθέτησης σε κατάλληλο σημείο του δυτικού λιμένα Καρύστου προκατασκευασμένου οικίσκου του ΟΛΝΕ για γραφείο πληροφοριών (Infokiosk)   καθώς εξετάζεται και η αισθητική αναμόρφωση τμήματος της χερσαίας ζώνης του δυτικού λιμένα με επίστρωση λευκού χαλικιού (στην περιοχή με την επωνυμία «Αρχιπέλαγος». Συζητήθηκε ακόμα η τοποθέτηση ενημερωτική πινακίδας με πληροφορίες σχετικά με την πόλη της Καρύστου και τις δημόσιες υπηρεσίες, οι δε κυβερνήτες σκαφών να ενημερώνονται για τα γραφεία του ΟΛΝΕ και τα σημεία προμήθειας-αγοράς των καρτών προς χρήση των pillars. 

Δυο άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που θα είναι από τη μία η επισκευή και η συντήρηση κοινόχρηστων τουαλετών στην περιοχή Μπουρτζι και η διασύνδεση τους με το αποχετευτικό δίκτυο, καθώς και η συντήρηση-επισκευή και αποκατάσταση βλαβών του κοινόχρηστου παραλιακού φωτισμού όπως και η ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας του παραλιακού μετώπου σε συνεργασία και με την οικεία δημοτική αρχή. 

Τέλος όσον αφορά το λιμάνι της Καρύστου προτάθηκε  η τοποθέτηση 3 καμερών με το αντίστοιχα καταγραφικό στο αλιευτικό καταφύγιο καθώς και 3 καμερών αντίστοιχα και στο νέο λιμένα  Καρύστου για την ενίσχυση της ασφάλειας σε συνεργασία με την τοπική λιμενική αρχή  και βέβαια η ολοκλήρωση της  φάσης βελτίωσης τμήματος του ανατολικού λιμένα –εργο το οποίο αναμένεται να εκτελεσθεί άμεσα από τον ανάδοχο έπειτα από διαγωνισμό. Στο συγκεκριμένο έργο και σε κατάλληλο σημείο-πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου θα συμπεριληφθεί και η κατασκευή ράμπας/ γλύστρας ανέλκυσης και καθέλκυσης μικρών σκαφών και λέμβων.

Η συνεννόηση και το θετικό κλίμα που συνάντησε το κλιμάκιο του Οργανισμού στην Καρυστία από τις τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες της περιοχής, αναδεικνύει το πνεύμα συνεργασίας που η νέα διοίκηση επιθυμεί να εκφράζει σε όλες τις περιοχές ευθύνης του οργανισμού .Δημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

20/3/2019
Την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου ...
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας