Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 07:00πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλόγους και φορείς στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Κάρυστο.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Κάρυστο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Κάρυστο
Η διαμαρτυρία είναι αποτέλεσμα των διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, όπως δηλώνουν οι σύλλογοι της περιοχής, στην εξόφληση των λογαριασμών τους στην ΔΕΗ.

Εδώ και μέρες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν και συνεχίζουν, διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου. Μάλιστα, ο ΔΕΔΔΗΕ φέρνει συνεργεία και από άλλες περιοχές (Αλιβέρι, Θήβα, Θεσσαλία) αλλά και συνεργείο εργολάβου με στόχο να πραγματοποιεί 100 διακοπές την ημέρα.

Τα πανάκριβα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της πολυδιαφημισμένης «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που δήθεν θα έσπρωχνε την τιμή του ρεύματος προς τα κάτω.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες με την πολιτική τους στηρίζουν το κυνήγι του κέρδους, χτυπώντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Φορτώνουν συνεχώς με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες και μας μιλούν για ανάπτυξη και μάλιστα «δίκαιη».

Οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες που δε προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους, λογαριασμούς και άλλες υποχρεώσεις ξέρουν πολύ καλά πως δε φταίνε αυτοί για την κρίση. Ξέρουν πως ακόμη και πριν απ’ την κρίση με τη δουλειά τους κατάφερναν να ζουν αυτοί και η οικογένειά τους, πως με τους αγώνες τους, τα προηγούμενα χρόνια, απέσπασαν τις διάφορες κατακτήσεις.

Άλλωστε τα στοιχεία της ΔΕΗ για το ποιοι και πόσα χρωστάνε είναι ενδεικτικά. Το 5% των οφειλετών, με χρέη πάνω από 3000€, χρωστούν το 48% των χρεών προς τη ΔΕΗ.

Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι. Είναι απαράδεκτο να απειλούνται δεκάδες μικρές επιχειρήσεις, που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση, με κλείσιμο μιας και μια διακοπή ρεύματος θα βάλει την οριστική τους ταφόπλακα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες. 
- Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου
Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου
Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου
Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας