Σε κατάληψη προχωρούν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλιβερίου λόγω της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να μην λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα ειδικότητας του ΕΠΑΛ καθώς δεν υπάρχει ο ανάλογος αριθμός μαθητών.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κατάληψη του σχολείου τους, πήραν σήμερα κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Αλιβερίου.
Συγκεκριμένα τα τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν και αφορούν την τρίτη τάξη του Λυκείου, είναι Ψυκτικών, Νοσηλευτικής, Οικονομίας και Κομμωτικής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τμήματα Ψυκτικών, Νοσηλευτικής και Οικονομίας έχουν στελεχωθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ της Κομμωτικής όχι ακόμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε διαβεβαιώσει μαθητές και καθηγητές ότι θα είχαν την έγκριση σχετικά με την λειτουργία των τμημάτων από το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου.
Ωστόσο καμία απάντηση δεν έλαβαν, με αποτέλεσμα να υποχρεώνουν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να μεταφέρονται στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας ή να αλλάξουν ειδικότητα αφού παρακολουθήσουν ξανά την Β’ Λυκείου. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μαθητές που προέρχονται μεταξύ άλλων από Στύρα, Μαρμάρι, Κονίστρες και Κύμη.
Περίπου 180 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται από νωρίς το πρωί στον χώρο του σχολείου, για να διαμαρτυρηθούν γι αυτή την εξέλιξη.
Ακολουθείστε μας στο Google News