Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση της κατασκευής ενός εκ των μεγαλυτέρων έργων υποδομής στον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου.
Εγκρίθηκε η ένταξη κατασκευής ΣΜΑ σε Κύμη και Αλιβέρι
Εγκρίθηκε η ένταξη κατασκευής ΣΜΑ σε Κύμη και Αλιβέρι
Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΠΤΑ και Τ.Σ., εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Κατασκευή Δύο σταθμών μεταμόρφωσης απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου».

Το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα, «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, 2014-2020». Με το έργο αυτό προβλέπεται η δημιουργία δύο Σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), ο ένας στην περιοχή της Κύμης και ο άλλος στην περιοχή Αλιβερίου, ο οποίος θα λειτουργεί και ως σταθμός μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών (Σ.Μ.Α.Υ.). 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.633.003,65 ευρώ με το ΦΠΑ και περιλαμβάνει τόσο την κατασκευή 1 ΣΜΑ και 1  ΣΜΑ/ΣΜΑΥ όσο και τον κινητό εξοπλισμό μεταφοράς των απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών. 

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

Την κατασκευή  ΣΜΑ στη θέση «Κοτρωνάκια» της περιοχής Κρύο Κρεούζι της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και την κατασκευή ΣΜΑ /ΣΜΑΥ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών) στη θέση «Ξηροπόταμος» της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου, της Δημοτικής Ενότητας Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Πιο αναλυτικά ο ΣΜΑ στην ΔΕ της Κύμης θα περιλαμβάνει τις απαιτούμενες υποδομές όπως την διαμόρφωση χώρων, περίφραξη, ασφαλτόστρωση, σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο κ.α., καθώς επίσης και δύο χοάνες απόρριψης απορριμμάτων. 
Ο κινητός εξοπλισμός περιλαμβάνει 1 τράκτορα και  2 κιβωτάμαξες τύπου press container.

Ο ΣΜΑ/ΣΜΑΥ στην ΔΕ Ταμυναίων θα περιλαμβάνει επίσης τις απαιτούμενες υποδομές όπως την διαμόρφωση χώρων, περίφραξη, ασφαλτόστρωση, σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο κ.α., καθώς επίσης και έξι χοάνες απόρριψης απορριμμάτων εκ των οποίων οι τρεις θα χρησιμοποιούνται για τα σύμμεικτα απορρίμματα και οι υπόλοιπες τρεις για τα ανακυκλώσιμα υλικά. 

Ο κινητός εξοπλισμός περιλαμβάνει 2 τράκτορες και  6 κιβωτάμαξες, εκ των οποίων 3 είναι ανοιχτού τύπου και άλλες 3 τύπου press container.

Η ένταξη του προαναφερόμενου έργου θα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και τη μείωση του κόστους μεταφοράς. 

Προβλέπεται επίσης η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την διαδικασία μεταφόρτωσης και μεταφοράς των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ Χαλκίδος και Θήβας και των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥΤ Σχηματαρίου. 

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου οδηγείται σε λύση με σημαντικά θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την τοπική οικονομία. 

Ο Δήμος αφού ολοκλήρωσε το κλείσιμο και την αποκατάσταση του συνόλου των χωματερών, αποφεύγοντας την επιβολή αυστηρών προστίμων, προχωρά σε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση, στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την δημιουργία σύγχρονων Σταθμών Μεταφόρτωσης. Με τις παρεμβάσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών.Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...
Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

Christmas Shopping στο Sugarfree στην Χαλκίδα

11/12/2018
Δεν έχετε βρει τι δώρα θα κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Μην σας απασχολεί τα βρήκαμε εμείς για εσάς....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας