Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αποκαταστάθηκε η προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας.
Αποκαταστάθηκε η προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη
Αποκαταστάθηκε η προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη
Ένα χρόνο και σχεδόν ένα μήνα μετά τον βανδαλισμό της προτομής της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη το γλυπτό αποκαταστάθηκε πλήρως και επέστρεψε στην οδό Τοσίτσα το πρωί της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου. 

Τις εργασίες είχε αναλάβει το ειδικό τμήμα αποκατάστασης υπαίθριων γλυπτών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο έχει χρειαστεί να συνδράμει σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις γλυπτών την τελευταία διετία. Η αποκατάσταση της προτομής της Λέλας Καραγιάννη έγινε σε συνεργασία με τον γλύπτη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.


Η προτομή της Λέλας Καραγιάννη είχε βανδαλισθεί από "αγνώστους" σε επεισόδια που είχαν ξεσπάσει στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016 στα Εξάρχεια . Η μαρμάρινη προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στην Τοσίτσα το 1963.

Ποια ήταν η ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη

Η «Μπουμπουλίνα» που εκτελέστηκε από τους Ναζί. Μια Ευβοιώτισσα, η οποία δεν δίστασε να μετατρέψει το σπίτι της σε αρχηγείο της αντιναζιστικής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση της απέναντι στους κατακτητές.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας