Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου για λογαριασμό των πληγέντων από φυσικές καταστροφές Δήμων του νομού.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Μαρτίου συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να προωθήσει στον υφυπουργό κ. Ντόλιο το αίτημα για οικονομική ενίσχυση των δήμων της Εύβοιας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Ο νομός της Εύβοιας έχει υποστεί τα τελευταία έτη αλλεπάλληλα χτυπήματα. Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, δεν ακολούθησε πολιτική ενίσχυσης του νομού με αποζημιώσεις αλλά και μέτρα πρόληψης και υποδομής, ώστε να μην επαναληφθούν στην ίδια έκταση παρόμοια φαινόμενα. Έτσι, με τις μεγάλες βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου του 09 σημειώθηκαν και πάλι τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο, στην ύδρευση και σε οικισμούς αρκετών δήμων, όπως των Ληλαντίων, του Κηρέως, των Διρφύων, των Κονιστρών,της Κοινότητας Λιχάδας αλλά και άλλων.

Αν και αρχικά προβλέφθηκε κάποιο κονδύλι έκτακτης ενίσχυσης, ωστόσο δεν υπήρξε ανάλογο με το μέγεθος της καταστροφής, γι’ αυτό ο βουλευτής κ. Κεδίκογλου έκρινε ότι έπρεπε να προωθήσει το θέμα στην αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στη σύσκεψη του Υφυπουργού κ. Ντόλιου με τον κ. Κεδίκογλου, παρέστησαν και ο δήμαρχος Ληλαντίων κ. Χ. Καρυστινός, ο δήμαρχος Διρφύων κ. Ι. Μπουροδήμος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιχάδας κ. Σ. Καρανικολός, για να εκθέσουν αναλυτικά στον υφυπουργό την κατάσταση στις περιοχές τους.

Ο υφυπουργός άκουσε με ευαισθησία τους δημάρχους και δεσμεύθηκε να εξετάσει το αίτημα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι παραμένει σε ανοικτή επικοινωνία σχετικά με τον βουλευτή.

Διευκρινίσεις ακόμα ζήτησε από τον Υφυπουργό ο βουλευτής σε σχέση με το πρόγραμμα Θησέας, το οποίο απασχολεί έντονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει παράταση όσον αφορά στα συμβασιοποιημένα, δημοπρατηθέντα και στα έργα που έχουν οριστική ένταξη. Ειδικά για την Κοινότητα της Λιχάδας και τις μελέτες που έχει διενεργήσει αναφορικά με το πρόγραμμα, ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει αν η χρηματοδότησή τους εμπίπτει στις νομικές υποχρεώσεις του Υπουργείου, οπότε, εάν συντρέχει αυτή η περίπτωση, να εκτελεσθούν κανονικά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο βουλευτής κ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου σε ένα ιδιαίτερα βεβαρημένο για τον ίδιο πρόγραμμα εν μέσω συζήτησης στη Βουλή για σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τη μακρά και εποικοδομητική αυτή μας συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε αναλυτικά στον Υφυπουργό την κατάσταση στην Εύβοια με την προσδοκία ότι θα ενσκύψει στα σοβαρά προβλήματα του νομού.»

 
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «1968» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/02/2018
Ο Κινηματογράφος ΜΑΓΙΑ movietone ανακοινώνει την έκτακτη προβολή της ταινίας «1968», μόνο τηνς Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας