Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στη Λιβαδειά, η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας.
Ο Χρήστος Παγώνης στην συνεδρίαση της ΠΕΔ, παρουσία Πάνου Σκουρλέτη
Ο Χρήστος Παγώνης στην συνεδρίαση της ΠΕΔ, παρουσία Πάνου Σκουρλέτη
Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε σε θεσμικά κυρίως προβλήματα που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. 

Συγκεκριμένα, επεσήμανε την ανάγκη ανακατανομής αρμοδιοτήτων μεταξύ Κράτους και Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι αυτή είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα, για να ορθοποδήσει και να πάψει να είναι η πλέον συγκεντρωτική της Ευρώπης. 

Όπως είπε, ένας νόμος χρειάζεται ως προαπαιτούμενο της κατανομής αρμοδιοτήτων, που θα πρέπει να θεσπίζει και μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, αλλά και των λειτουργικών μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού. 

Επίσης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ανέφερε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του ελέγχου νομιμότητας και να λειτουργήσει με εγγυήσεις αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας ο θεσμός του Ελεγκτή Νομιμότητας και η Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας να οργανωθεί και στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό, το οποίο πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τα όρια της διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων. Να είναι μοναδικός ο έλεγχος νομιμότητας που θα ασκείται και να τεθεί τέρμα στο καθεστώς των πολλαπλών θεσμών ελέγχου, που τελικά μόνο εμπόδια και ανακολουθίες θέτουν στην αποστολή της Αυτοδιοίκησης.
Στη διάρκεια της παρέμβασής του ο Δήμαρχος μίλησε ακόμη για την εκχώρηση εδαφικών εκτάσεων στους Δήμους, υπογραμμίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις επικρατεί καθεστώς δυαρχίας ή τριαρχίας. Τέλος, ανέφερε ότι η έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργεί αρκετά προβλήματα.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας