Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Ευβοίας - Βοιωτίας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα φανάρια της Νεάπολης στη Χαλκίδα.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα φανάρια της Νεάπολης στη Χαλκίδα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα φανάρια της Νεάπολης στη Χαλκίδα
Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 μμ θα γίνει η συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει νέα πνοή, γη και ύδωρ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για να χρησιμοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, τη γεωστρατηγική της θέση για να επεκτείνουν τους ενεργειακούς τους δρόμους, τους ανταγωνισμούς τους που εκφράζονται και με πολεμικές συρράξεις. 

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός έκλεισε συμφωνίες δισεκατομμυ-ρίων για πολεμικά αεροπλάνα και εξοπλιστικά, τη στιγμή που ο λαός μας σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι, υποφέρει καθημερινά από ελλείψεις στην υγεία, στην παιδεία, σε βασικές συνθήκες επιβίωσης. Την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες αγωνιούν για το πώς θα βγάλουν το μήνα, σφαδάζουν κάτω από φόρους, ΕΝΦΙΑ, λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ, η κυβέρνηση δίνει κάθε χρόνο το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, συνέπτυξε συμφωνίες που ενισχύουν το ρόλο της χώρας μας ως  ορμητήριο των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας το λαό μας στα επικίνδυνα παιχνίδια του κεφαλαίου. Βάζει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών στην περιοχή, αυτοί οι αντα-γωνισμοί είναι που έχουν οδηγήσει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, την Ουκρανία, τη διχο-τόμηση της Κύπρου. Αναβαθμίζει τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, συζητά για μεταφορά πυρηνικών στον Ά-ραξο, δίνει νέα λιμάνια και αεροδρόμια. Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκή θάλασσα, τα σύνορα της χώρας αξιοποιούνται για πέρασμα των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων, οι κοινές ασκήσεις ελλη-νικών και ΝΑΤΟϊκών ενόπλων δυνάμεων πολλαπλασιάζονται, ενώ παραμένουν Έλληνες φαντάροι εκτός συνόρων.

Η κυβένρηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με όλο το υπόλοιπο αστικό πολιτικό σύστημα ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, έχει μετατραπεί σε ντίλερ ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμ-φερόντων. Κομπάζει για τα πλεονάσματα που έχουν ματώσει τις οικογένειές μας, διαφημίζει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει, παίρνει τα συγχαρητήρια από τον ΣΕΒ και τους εταίρους που εφαρμόζει πιστά τις επιταγές των επιχειρηματιών.

Φτάνει! Ως εδώ!
Η εξέγερση του πολυτεχνείου 44 χρόνια μετά είναι εδώ 
για να μας θυμίσει, να μας εμπνεύσει

Ο Νοέμβρης του ’73 ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύ-χρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δεν δείλια-σαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια, τότε που φαινόταν ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλά-ξει». Και τότε και σήμερα ισχύει ότι ο αγώνας έχει απαιτήσεις, ανηφοριές και χρειάζεται να καλλιερ-γείται η αντοχή στις δυσκολίες. Αντοχή που καλλιεργείται από την πίστη στο δίκιο του εργαζόμενου λαού, που είναι και ο παραγωγός του πλούτου.

Και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ανάγκη το κίνημα να δίνει οργανωμένη και μαζική απάντη-ση στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Σήμερα, που κυβερνήσεις και εργοδοσία μας θέλουν να τηρήσουμε σιγή ιχθύος μπροστά στη λεηλασία τους, έως και να δώσουμε την συγκατάθεσή μας, η ισχυροποίηση των ταξικών μας σωματείων, η συσπείρωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δου-λειάς, πρέπει να είναι η δυναμική μας απάντηση. Για να διεκδικήσουμε επιθετικά αυξήσεις στους μισθούς, τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις τους, σε ΕΕ, ΔΝΤ.Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

Η Έλενα Βάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τον δήμο Χαλκιδέων

13/12/2018
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην παραλία της Χαλκίδας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ...
Υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας ο Ιωάννης Δημητρόπουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας ο Ιωάννης Δημητρόπουλος

12/12/2018
Ο Αντιστράτηγος και μαθηματικός κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ανακοίνωσε την υποψήφιοτητα του ως δήμαρχος Ερέτριας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου...
Έργα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Εύβοια

Έργα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Εύβοια

12/12/2018
Την ένταξη πέντε νέων έργων προϋπολογισμού 7,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε σήμερ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας