Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.
Κρατάμε την ένταξη του έργου του νοσοκομείου Χαλκίδας
Κρατάμε την ένταξη του έργου του νοσοκομείου Χαλκίδας
Στην 3η συνεδρίαση προέδρευε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο οποίος ενημέρωσε την επιτροπή τόσο για τα έργα που ξεκίνησαν το 2016 όσο και για εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί. 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης, ανέλυσε τους στόχους και τον σχεδιασμό που έχει γίνει για την ένταξη νέων έργων έως το τέλος του 2017.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, έως το τέλος του έτους θα έχουν εκδοθεί προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων για το 70% των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος. 

Όσον αφορά στα έργα που ήδη έχουν γίνει, ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στην ένταξη του Νοσοκομείου Χαλκίδας, την ανάπτυξη του δικτύου Φυσικού Αερίου, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων, αλλά ανέλυσε και την αποτελεσματικότητα των δράσεων πρόνοιας, κοινωνικής στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
Σε πολλές περιπτώσεις οι αριθμοί είναι αλήθεια, ουσία και γεγονός. Αυτό ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σήμερα, στην 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» κάναμε απολογισμό και παρουσιάσαμε τους στόχους για τα επόμενα βήματά μας. Κρατάμε την ένταξη του έργου του νοσοκομείου Χαλκίδας, την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου, τα έργα που ξεκίνησαν για την διαχείριση των υγρών αποβλήτων και όλες τις δράσεις μας στον τομέα της πρόνοιας και της κοινωνικής στήριξης, αλλά και της εξωστρέφειας της επιχειρηματικότητάς μας. Ενεργό στοίχημα ο Ασωπός. Έως το τέλος του 2017 θα εχουμε εκδόσει προσκλήσεις για υποβολη προτάσεων για το 70% των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε την εξαιρετική πορεία μας στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Η μέχρι τώρα τακτική μας δείχνει ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε υψηλά ποστοστά απορρόφησης, γιατί το κάνουμε με σχέδιο και στοχευμένες κινήσεις. Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε τεκμηριωμένα να διεκδικούμε πόρους για έργα που έχει ανάγκη ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα. Γι αυτό κάθε μελέτη μας, κάθε αίτημά μας αντιμετωπίζεται σοβαρά και ικανοποιείται σε μεγάλο βαθμό.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας