Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Γιάννης Μανώλης έκανε την δική του τοποθέτηση στην εκδήλωση για την ενέργεια που διοργάνωσε ΝΟΔΕ Εύβοιας στη Χαλκίδα, παρουσία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, Βουλευτή Τρικάλων κ. Κώστα Σκρέκα.
Γιάννης Μανώλης
Γιάννης Μανώλης
Το μέλος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης, δήλωσε: κ. Σκρέκα, θα ήθελα πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να συγχαρώ τόσο εσάς όσο και τους υπόλοιπους ομιλητές για την ολιστική προσέγγιση για το μείζον θέμα της ενεργειακής πολιτικής που μας παρουσιάσατε. 

Θα σταθώ στο γεγονός της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. 

Κύριε Υπουργέ, 
κατάγομαι από τη Νότια Εύβοια, την Καρυστία, η οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ. Η εμπειρία έχει δείξει ότι για να προχωρήσουν τέτοιες μεγάλες επενδύσεις χρειάζεται, αφενός, θεσμική θωράκιση (Κτηματολόγιο και Δασολόγιο) και, αφετέρου, επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων προκαλούν σύγκρουση συμφερόντων. Στην Καρυστία πρέπει να επιλύσουμε μια σημαντική εκκρεμότητα που έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό ζήτημα της περιοχής. Ενημερωτικά σας λέω ότι το Ελληνικό Δημόσιο ενώ, από τη μία πλευρά, φορολογεί τους ιδιοκτήτες γης, από την άλλη αμφισβητεί τις ιδιοκτησίες τους τις οποίες καλώς τις κατέχουν με τίτλους ιδιοκτησίας πέρα του 1885. Για να τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλητα με αυτήν την εκκρεμότητα, πρέπει να προωθήσουμε και να ψηφίσουμε τροπολογία με την οποία η Καρυστία θα ενταχθεί στις περιοχές του άρθρου 62 παρ. 1 εδάφιο 2 της δασικής νομοθεσίας (Ν 998/1979), έτσι ώστε να μην ισχύει πλέον το τεκμήριο της κυριότητας του Δημοσίου. 
Σας ευχαριστώ!

Με εκτίμηση, 
Δρ Γιάννης Μανώλης 
Μέλος Τομέα Τουρισμού ΝΔ  Δημοφιλή σήμερα

Μπαίνουν οι υπογραφές για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Μπαίνουν οι υπογραφές για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

15/12/2017
Αφού ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια - υπογραφές αρμόδιων Υπουργών, συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και ενστάσεις - την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου μπαίνουν ο...
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....
Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

15/12/2017
Το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Watt+Volt πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας