Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου της Σκύρου κ.Εμμανουήλ Μιχάλης απέστειλε επιστολή προς την δημοτική αρχή για να μεριμνήσει άμεσα για το εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκεται απέναντι από σχολείο, λόγω επικινδυνότητας.
πικίνδυνο εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από δημοτικό σχολείο στην Σκύρο
πικίνδυνο εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από δημοτικό σχολείο στην Σκύρο
Στο Δημοτικό σχολείο Σκύρου, φοιτούν καθημερινά 200 μαθητές και αποτελεί το μοναδικό συγκρότημα που παρέχει τη δυνατότητα για να πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις φορέων του νησιού μας. 

Στο σχολείο δίπλα υπάρχει το αθλητικό κέντρο της Σκύρου, γήπεδο Μπάσκετ και γήπεδο 5χ5, καθώς και χώροι που στεγάζονται αθλητικά σωματεία, όπου αθλείται η νεολαία της Σκύρου.

Καθημερινά όλο το χρόνο στους χώρους αυτούς βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές και κάτοικοι της Σκύρου που προάγουν και ικανοποιούν τις κοινωνικές τους ανάγκες. 

Απέναντι από το σχολικό συγκρότημα υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο εδώ και πενήντα χρόνια, το οποίο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στον περιβάλλοντα χώρο και στη λειτουργία του σχολικού μας συγκροτήματος. 

Πολλά τρωκτικά-ποντίκια, πηγαινοέρχονται καθημερινά από το εγκαταλελειμμένο κτίριο στους χώρους του σχολείου αναζητώντας υπολείμματα τροφών και προκαλώντας φθορές στις εγκαταστάσεις του. Την άνοιξη πολλά ερπετά – φίδια μπαινοβγαίνουν στα παράθυρα και γίνονται ορατά και αντιληπτά από τους μαθητές προκαλώντας πανικό στο προαύλιο του σχολείου. 


Οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους περνούν μακριά από το κτίριο, καθώς η πεσμένη και ετοιμόρροπη πέτρινη περίφραξη αποτελεί κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των μικρών μας μαθητών.

Τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών παρατηρείται απίστευτο κυκλοφοριακό χάος, με τα λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών και τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αφού ένα τμήμα του κτιρίου είναι στον κεντρικό δρόμο. 

Επειδή έχουν περάσει πάνω από πενήντα χρόνια χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση από τους ιδιοκτήτες του και το κτίριο έχει «στοιχειώσει», αποτελεί στη σημερινή εποχή σημαντική πηγή κινδύνου για τη δημόσια υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του μαθητών, αλλά και την ασφαλή κυκλοφοριακή κίνηση σε ένα οικιστικό περιβάλλον όπου συντελείται, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός και οι κοινωνικές δράσεις των μαθητών και πολιτών της Σκύρου. 

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε με οποίον τρόπο μπορείτε ώστε το χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο να ενταχθεί στις δράσεις και τους σκοπούς του οικιστικού περιβάλλοντος, δηλώνει ο κ. Εμμανουήλ.Δημοφιλή σήμερα

Ο χειμώνας έρχεται, πέφτει έως 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο χειμώνας έρχεται, πέφτει έως 10 βαθμούς η θερμοκρασία

18/12/2017
Η εβδομάδα μπήκε με κρύο και θα είναι έντονα χειμωνιάτικη με κύρια χαρακτηριστικά τους ψυχρούς βοριάδες, την πτώση της θερμοκρασίας έως και ...
Αλλαγή πορείας οχημάτων στην περιοχή Αλωνάκι στη Χαλκίδα

Αλλαγή πορείας οχημάτων στην περιοχή Αλωνάκι στη Χαλκίδα

15/12/2017
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι λόγω εργασιών επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, η οδός Αντιγόνου στην περιοχή «Αλωνάκι» Χαλκίδας...
Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα

16/12/2017
Η Ένωση Προστασίας καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο Πάρκο του Λαού στη Χαλ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας