Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των γυναικών- μορφές και στερεότυπα: Ανοιχτή συζήτηση» η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Εκδήλωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με θέμα «Βία κατά των γυναικών-μορφές και στερεότυπα»
Εκδήλωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με θέμα «Βία κατά των γυναικών-μορφές και στερεότυπα»
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού με τη στήριξη της Επιτροπής Ισότητας της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κα Ελένη Ευσταθίου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε το θέμα της βίας κατά των γυναικών εκθέτοντας τις βασικές πτυχές του, όπως τις μορφές της κακοποίησης και ενδεικτικά στοιχεία για την έκταση του προβλήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Έχοντας εντοπίσει τη μεγάλη έκταση του προβλήματος, η κα Ευσταθίου τόνισε την ανάληψη συλλογικών δράσεων από τους όλους εμπλεκόμενους φορείς και την ένταξη του θέματος της έμφυλης βίας στη διαμόρφωση πολιτικών και στρατηγικών. 

  
Στο πλαίσιο αυτό, και ως πρεσβευτής η ίδια, του διεθνούς κινήματος του Ο.Η.Ε. με τίτλο He 4 She για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, προέτρεψε στην ενεργοποίηση κάθε πολίτη τόσο προς τη γνωστοποίηση περιστατικών βίας στις αρμόδιες αρχές και συμβουλευτικά όργανα όσο και στην ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των πολιτών και κυρίως των νέων για τη συνολική εξάλειψη του προβλήματος.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση στατιστικών στοιχείων που δείχνουν την έκταση του προβλήματος και στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με θέμα τη «Διαφήμιση και στερεότυπα» τονίζοντας το ρόλο των ΜΜΕ και των διαφημιστικών καμπανιών προς την κατεύθυνση της αναπαραγωγής στερεοτύπων για το ρόλο ανδρών και γυναικών. 

Σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν διαδραστικότητα καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το προσκεκλημένο κοινό, το οποίο με την ενεργή συμμετοχή του στη διατύπωση ερωτήσεων και στην κατάθεση απόψεων για το θέμα δημιούργησε ένα παραγωγικό διάλογο με παρατηρήσεις και ιδέες για την οριστική εξάλειψη ενός ευρύτερου κοινωνικού προβλήματος. 

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μια σειράς παρόμοιων πρωτοβουλιών που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και σε άλλους τοπικούς φορείς με στόχο την ευρεία κινητοποίηση για το θέμα.  Δημοφιλή σήμερα

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

21/1/2019
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στη συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡ...
Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

18/1/2019
Την αγωνία τους για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο εξέφρασαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας