Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Χαλκιδέων υπογράφει την παρακάτω επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων που έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν:

Κυρία Υπουργέ,

 αν και το κλίμα των ημερών δεν συνιστά υπομνήσεις που αφορούν οικονομικά αιτήματα, το αίσθημα του χρέους απέναντι στους μαθητές του δήμου μας, μας καθιστά υπόλογους .
Αιτία, η παρατεταμένη περίοδος μέσα στην οποία μένουν ακάλυπτες όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις των διδακτηρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .
 Συγκεκριμένα : Για τελευταία φορά τα σχολεία μας εισέπραξαν το ένα τρίτο (1/3) μόνον της τακτικής τους επιχορήγησης τον Νοέμβριο του 2009 και αναγκάζονται έκτοτε να δημιουργούν οφειλές στους προμηθευτές των βασικών λειτουργικών αναγκών τους, οι οποίες προϋποθέτουν την απρόσκοπτη λειτουργία των διδακτηρίων .(Υπήρχαν νηπιαγωγεία χωρίς θέρμανση μέσα στο χειμώνα ). Οι λειτουργικές δαπάνες όμως αφορούν και το γεγονός που μεγιστοποιεί το αδιέξοδο (λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) .
Κυρία Υπουργέ,
 ενώ κάθε χρόνο τα τακτικά χρηματικά εντάλματα του Υπουργείου σας έφταναν στους προορισμούς τους, το αργότερο εντός του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου, εφέτος το χρονικό όριο της καταβολής επεκτάθηκε έως και το τέλος Μαρτίου χωρίς να έχουν παραληφθεί ακόμα και τα σχολεία μας μοιάζουν να έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Η όλη κατάσταση και η εξέλιξή της εγείρει, κ Υπουργέ, το αίτημα μας της άμεσης απόδοσης των πρωτοβουλιών σας και όλοι εμείς, δημοτική αρχή, εκπαιδευτικοί και μαθητόκοσμος αδημονούμε για την άμεση εκδήλωση της δεδομένης, ως προς το πρόβλημα, ευαισθησίας σας.
Δημοφιλή σήμερα

Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

Αλλαγή δρομολογίων ΚΤΕΛ για Αθήνα-Χαλκίδα-Κύμη

15/11/2018
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η ΚΤΕΛ ΑΕ, ανακοινώνει μετατροπές στο δρομολόγιο για Κύμη....
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Βάσω Παππά ο Χρήστος Μαχαίρας

15/11/2018
Ο επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα στο Αλιβέρι, θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος....
Υποψήφια δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου η Βασιλική Παππά

Υποψήφια δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου η Βασιλική Παππά

15/11/2018
Η κ. Βασιλική Παππά ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατέβει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές διεκδικώντας την δημαρχία Δήμου Κύμης-Αλιβερίου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας