Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Περιφερειακή Επιτροπή του Συνασπισμού συνεδρίασε στη Χαλκίδα την Κυριακή παρουσία του Παναγιώτη Ρήγα, μέλος της ΚΕ του κόμματος, με θέμα την επερχόμενη εφαρμογή του Καλλικράτη και τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο σχεδιασμός για τον ΣΥΝ έχει ξεκινήσει και σύντομα θα παρουσιαστεί πρόγραμμα, που θα αφορά στην περιφερειακή ανάπτυξη και τις εκλογές.
Ο Π.Ρήγας με τον Β.Αυλωνίτη
Ο Π.Ρήγας με τον Β.Αυλωνίτη

Τελικά ο Γραμματέας της ΚΕ του Συνασπισμού, Δήμήτρης Βίτσας δεν ήρθε στη Χαλκίδα, παρά τη σχετική ανακοίνωση και αντ'αυτού συνέντευξη τύπου έδωσε ο Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της ΚΕ του κόμματος, έχοντας δίπλα του τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνασπισμού Εύβοιας, Βαγγέλη Αυλωνίτη και το Νομαρχιακό Σύμβουλο, Γιώργο Βλαχογιώργο. Ο κ.Ρήγας σχολίασε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του Συνασπισμού, που έγινε χθες στη Χαλκίδα.

Έλληνική Οικονομία

Ο Παναγιώτης Ρήγας αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, υποστήριξε πως η στήριξη που δόθηκε απο το νομισματικό ταμείο θα δημιουργήσει τεράστια επιπλέον προβλήματα και οδηγεί τα πράγματα στη χώρα μας σε χειρότερο σημείο, παρά τον ενθουσιασμό, όπως τον εξέφρασε ο Πρωθυπουργός. "Ο κ.Παπανδρέου με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα οδηγεί τους Έλληνες σε μεγαλύτερες δυσκολίες. Επίσης, δήλωσε πως θα κάνει βαθύτερες αλλαγές, αλλά δεν ξεκαθάρισε ποιές θα είναι αυτές. Θα συμφωνήσουμε αν αυτές αφορούν σε φορολόγηση των εφοπλιστών και του κέφαλαιου", επισήμανε μεταξύ άλλων ο Π.Ρήγας. Επιπλέον, τόνισε πως η δήθεν χρεοκοπία της χώρας μας ήταν ένα πρόσχημα για να πάρουν σκληρότερα μέτρα. "Καμία χώρα δεν χρεοκοπεί, είπαν μετά τις Βρυξέλλες, όπως υποστήριζε όλο το καιρό ο Συνασπισμός. Τα μέτρα θα δημιουργήσουν τεράστια ύφεση στην Ελληνική Οικονομία" συμπλήρωσε ο κ.Ρήγας και υποστήριξε πως την Ελλάδα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για αγώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι απλά σε εθνικό. "Η Ευρωπαϊκή Αριστερά έδειξε το δρόμο που έπρεπε να ακολουθηθεί.." Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ.Ρήγας τόνισε ότι οφείλει και η εκκλησία να βοηθήσει και να στηρίξη σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία την ελληνική οικονομία. "Ο ΣΥΝ υπερασπίζεται τη μισθωτή εργασία, τάσσεται υπέρ της φορολόγησης του κεφαλαίου και των εφοπλιστών, επιμένει στην προώθηση εναλλακτικής στρατηγικής εξόδου απο την κρίση", δήλωσε ο Π.Ρήγας και συμπλήρωσε πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται τις επόμενες ημέρες δεν λύνει τα προβλήματα αλλά συσσωρεύει περισσότερα βάρη στις πλάτες του Έλληνα πολίτη.

Συνεδρίαση Π.Ε. ΣΥΝ

Την Κυριακή συνεδρίασε για τρίτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του Συνασπισμού. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, παρουσία του Παναγιώτη Ρήγα και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην περιφέρεια με αφορμή τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του φθινοπώρου και την επικείμενη εφαρμογή του περιβόητου Καλλικράτη. Όπως ενημέρωσε ο κ.Ρήγας, το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί το περιφερειακό πρόγραμμα του Συνασπισμού για την Ανατολική Στερεά και Εύβοια. Σ' ότι αφορά τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση ο κ.Ρήγας υποστήριξε πως δεν έγινε καμία αποτίμηση του προηγούμενου σχεδίου "Καποδίστριας", το οποίο παρουσίασε σοβαρότατα προβλήματα και δημιούργησε τεράστια απόσταση μεταξύ του πολίτη και του τοπικού άρχοντα. "Και με αυτό το σχέδιο του Καλλικράτη, αυτή η λογική θα ισχύσει, αν δεν δώσουν το λόγο στον πολίτη και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της απλής αναλογικής" δήλωσε ο κ.Ρήγας, ενώ τόσο ο γραμματέας της ΝΕ όσο και ο κ.Βλαχογιώργος με τη σειρά τους στήριξαν την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές επιτροπές. Μάλιστα ο κ.Βλαχογιώργος υποστήριξε πως θα πρέπει με την απλή αναλογική να εκλέγονται τα συμβούλια και αυτά με τη σειρά τους να εκλέξουν Δήμαρχο και Περιφερειάρχη. Άλλωστε, δήλωσε πως μέχρι σήμερα η Εύβοια έχει "πονέσει" λόγο της κομματικής ταυτότητας όσων την έχουν διοικήσει. "Είχαμε πάντα μια αυταρχική αυτοδιοίκηση. Δεν είδαμε διαφορά μεταξύ του εκλεγμένου και του διορισμένου. Η απλά αναλογική θα αποδεσμεύσει τον Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη απο την κομματική του ταυτότητα" υποστηρίζει ο Νομαρχιακός Σύμβουλος που σχολιάζοντας τόνισε ότι καμία διαφορά δεν είχε και ο Ν.Παπανδρέου απο το Θ.Μπουραντά ως Νομάρχης!!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας