Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο νέο Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.

Λίγες ημέρες από το διορισμό του κ. Ιωάννη Ροτζιώκου ως Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Μαρτίου την πρώτη συνάντηση γνωριμίας μαζί του.

Ο βουλευτής, αφού τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, του παρουσίασε την κατάσταση γενικότερα στο νομό με τις δυο μονάδες ΕΚΑΒ σε Χαλκίδα και Ιστιαία.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα υγείας λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε στη συνάντηση ότι είναι σημαντικό τα δύο κέντρα ΕΚΑΒ στο νομό να λειτουργούν άρτια, δεδομένου και του κακού οδικού δικτύου. Είναι ενθαρρυντικό, δήλωσε ο βουλευτής, το γεγονός ότι, μετά την έκδοση οικοδομικής άδειας και την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, ένα ακόμα θέμα υγείας έχει δρομολογηθεί επί της ολιγόμηνης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής ζήτησε διευκρινίσεις από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ σχετικά με τη νέα μονάδα της Βόρειας Εύβοιας, στην οποία έχει παραχωρηθεί οίκημα στέγασης από τον δήμο της Ιστιαίας. Όσον αφορά στο διορισμό μέσω ΑΣΕΠ των 9 επιτυχόντων, ο βουλευτής έλαβε την ενημέρωση ότι τον Φεβρουάριο ορκίστηκαν οι οκτώ από τους εννέα. Μεταξύ αυτών, μία υπάλληλος απουσιάζει με άδεια τοκετού και ένας υπάλληλος απολαμβάνει του δικαιώματος της εξάμηνης παράτασης για οικογενειακούς λόγους, καθώς αναμένει τη λήξη της σχολικής χρονιάς για να μετακινηθεί. Για την ένατη θέση, αφού ο επιτυχών δεν εμφανίστηκε στην ορκωμοσία, κινείται κανονικά η διαδικασία για τους επιλαχόντες, μετά και την προθεσμία των 40 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσληψης στο ΦΕΚ, όπως ορίζεται σχετικά.
Μέχρι τη λήξη της διαδικασίας και τον διορισμό και του ένατου υπαλλήλου, οι ανάγκες από τα κενά στις βάρδιες θα πρέπει να καλυφθούν, όπως προβλέπεται και από τη νομοθεσία, σε συνεργασία και με το Κέντρο Υγείας.

Επίσης, η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει ήδη προμηθεύσει με ένα όχημα τη μονάδα της Β. Εύβοιας και επεξεργάζεται αυτές τις ημέρες την ανακατανομή των οχημάτων συνολικά με στόχο τον εξορθολογισμό για την πιο λειτουργική και οικονομική διαχείρηση και διάθεση των οχημάτων. Ο βουλευτής κ. Κεδίκογλου απεύθυνε αίτημα και για δεύτερο όχημα στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας, το οποίο η νέα διοίκηση λαμβάνει υπόψη της και θα ακολουθήσει ενημέρωση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακατανομής.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο κ. Ροτζιώκο καλή επιτυχία σε αυτή την ευαίσθητη για τον τομέα της Υγείας θέση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει το στοίχημα να αναδείξει το ΕΚΑΒ σε έναν αξιόπιστο φορέα στην υπηρεσία του πολίτη.
Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας