Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο νέο Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.

Λίγες ημέρες από το διορισμό του κ. Ιωάννη Ροτζιώκου ως Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Μαρτίου την πρώτη συνάντηση γνωριμίας μαζί του.

Ο βουλευτής, αφού τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, του παρουσίασε την κατάσταση γενικότερα στο νομό με τις δυο μονάδες ΕΚΑΒ σε Χαλκίδα και Ιστιαία.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα υγείας λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε στη συνάντηση ότι είναι σημαντικό τα δύο κέντρα ΕΚΑΒ στο νομό να λειτουργούν άρτια, δεδομένου και του κακού οδικού δικτύου. Είναι ενθαρρυντικό, δήλωσε ο βουλευτής, το γεγονός ότι, μετά την έκδοση οικοδομικής άδειας και την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, ένα ακόμα θέμα υγείας έχει δρομολογηθεί επί της ολιγόμηνης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής ζήτησε διευκρινίσεις από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ σχετικά με τη νέα μονάδα της Βόρειας Εύβοιας, στην οποία έχει παραχωρηθεί οίκημα στέγασης από τον δήμο της Ιστιαίας. Όσον αφορά στο διορισμό μέσω ΑΣΕΠ των 9 επιτυχόντων, ο βουλευτής έλαβε την ενημέρωση ότι τον Φεβρουάριο ορκίστηκαν οι οκτώ από τους εννέα. Μεταξύ αυτών, μία υπάλληλος απουσιάζει με άδεια τοκετού και ένας υπάλληλος απολαμβάνει του δικαιώματος της εξάμηνης παράτασης για οικογενειακούς λόγους, καθώς αναμένει τη λήξη της σχολικής χρονιάς για να μετακινηθεί. Για την ένατη θέση, αφού ο επιτυχών δεν εμφανίστηκε στην ορκωμοσία, κινείται κανονικά η διαδικασία για τους επιλαχόντες, μετά και την προθεσμία των 40 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσληψης στο ΦΕΚ, όπως ορίζεται σχετικά.
Μέχρι τη λήξη της διαδικασίας και τον διορισμό και του ένατου υπαλλήλου, οι ανάγκες από τα κενά στις βάρδιες θα πρέπει να καλυφθούν, όπως προβλέπεται και από τη νομοθεσία, σε συνεργασία και με το Κέντρο Υγείας.

Επίσης, η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει ήδη προμηθεύσει με ένα όχημα τη μονάδα της Β. Εύβοιας και επεξεργάζεται αυτές τις ημέρες την ανακατανομή των οχημάτων συνολικά με στόχο τον εξορθολογισμό για την πιο λειτουργική και οικονομική διαχείρηση και διάθεση των οχημάτων. Ο βουλευτής κ. Κεδίκογλου απεύθυνε αίτημα και για δεύτερο όχημα στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας, το οποίο η νέα διοίκηση λαμβάνει υπόψη της και θα ακολουθήσει ενημέρωση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακατανομής.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο κ. Ροτζιώκο καλή επιτυχία σε αυτή την ευαίσθητη για τον τομέα της Υγείας θέση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει το στοίχημα να αναδείξει το ΕΚΑΒ σε έναν αξιόπιστο φορέα στην υπηρεσία του πολίτη.
Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας