Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων της Εύβοιας στην Πανελλαδική απεργία που θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10:30πμ στην Πλατεία Αγοράς.
Αγορά ΠΑΜΕ Συλλαλητήριο
Αγορά ΠΑΜΕ Συλλαλητήριο
Η ανακοίνωση που συνυπογράφουν το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Ευβοίας-Βοιωτίας, το συνδικάτο μετάλλου Ευβοίας, η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Χαλκίδας, η ομάδα Γυναικών Χαλκίδας και η Ένωση τεχνίτων οικοδόμων Χαλκίδας.

Απέναντι στους σχεδιασμούς εργοδοσίας- κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ - κομμάτων που συμπλέουν στην αντεργατική πολιτική με ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και τις ζωές μας, εμείς σχεδιάζουμε την αντεπίθεσή μας. Διεκδικούμε σε κάθε εργασιακό χώρο αυξήσεις μισθών και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Παλεύουμε για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων παντού, με κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Η επιτυχία της απεργίας θα είναι σημαντικό βήμα στη μάχη που δίνουμε. Στις 14 Δεκέμβρη να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να δείξουμε τη δύναμή μας. Κόντρα στη λογική του δε γίνεται τίποτα, εμείς που παράγουμε τα πάντα, θα δείξουμε πως χωρίς εμάς στην κυριολεξία δε γυρνά ούτε γρανάζι και γι’ αυτό έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πάντα. 

Για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανέλαβαν πρωτοβουλία μέσω των εκπροσώπων τους στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, προτείνοντας τη διεξαγωγή σύσκεψης των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΕ και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη συμμετείχαν εκπρόσωποι από πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και των συνταξιούχων.

Οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απεύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία, στις σωματειακές επιτροπές και τις επιτροπές αγώνα, τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες να οργανωθεί η απεργιακή μάχη και η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Αγοράς.

Να δοθεί μαζική και μαχητική απάντηση από τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους μικρούς εμπόρους και αγρότες στην επίθεση της εργοδοσίας και των πολιτικών της εκφραστών, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες, τις δικές μας διεκδικήσεις για:
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας