Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Θανάσης Μπουραντάς συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νίκο Στουπή για την λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λέπουρων.
Νίκος Στουπής
Νίκος Στουπής
Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς, για τις καθυστερήσεις που αφορούν την λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λέπουρων.

Στον διάλογο που έγινε ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που άπτονται των ευθυνών του Δήμου, πολεοδομικές εκκρεμότητες, εξοπλισμός κλπ..

Όσον αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Παράταξης «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» Ν. Στουπής ανέλαβε να κάνει παρέμβαση στην Περιφέρεια, για να αντιμετωπισθούν ζητήματα που αφορούν την μεταφορά των μαθητών. 

Τέθηκε προς συζήτηση πρόταση, που απεκόμισε τη συμφωνία της σύσκεψης, να γίνει προετοιμασία για την ίδρυση, σε πρώτη φάση Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην περιοχή, με στόχο την ίδρυση πλήρους δομής Ειδικής Αγωγής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε, σε συνεργασία με τους Βουλευτές της Εύβοιας, να επεξεργαστούν την πρόταση και να την προωθήσουν στο Υπουργείο Παιδείας, με την προυπόθεση ότι ο Δήμος θα έχει καλύψει όλες τις προυποθέσεις για την δημιουργία σχολικής μονάδας (διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εύρεση κτηρίου, διαβεβαίωση της κάλυψης των οικονομικών κλπ). Ήδη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού κ.Μπαξεβανάκη όπου τέθηκε το θέμα αποσπάστηκε η κατ' αρχήν θετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για υιοθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Σιόλιας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Κύμης–Αλιβερίου, κ. Αλεξάνδρα Θαλασσινού, η προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού, κ. Αντωνία Παπαγιάννη και εκπρόσωπος των Γονέων και Κηδεμώνων, κ. Κόττης Παναγιώτης.Δημοφιλή σήμερα

Η κακοκαιρία «Ξενοφών» χτύπησε τη Χαλκίδα

Η κακοκαιρία «Ξενοφών» χτύπησε τη Χαλκίδα

25/9/2018
Με θυελλώδεις ανέμους έκανε την εμφάνιση της η πρώτη κακοκαιρία για το φετινό φθινόπωρο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας