Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η τέταρτη φάση κτηματογράφησης (KTIMA 16) αφορά το 64% της έκτασης της χώρας και 16 εκατ. δικαιώματα (43%).
Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα
Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα
Υπό κτηματογράφηση βρίσκεται περίπου το 24,3% της έκτασης της χώρας που αντιστοιχεί σε 9,9 εκατ. δικαιώματα (25,3%). 

Τέταρτη γενιά κτηματογράφησης

Ως προς τη χωροθέτηση του έργου, αφορά κυρίως περιοχές αγροτικές ή ορεινές, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική  Μακεδονία, Ανατ. Μακεδονία  και Θράκη, Βόρειο  Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. 

Το έργο θα εξυπηρετεί περισσότερες από 276.000 συναλλαγές γης ετησίως στις περιοχές τις οποίες καλύπτει και θα επηρεάζει περί τα 600.000 δικαιώματα.

Η όλη διαδικασία θα στηρίζεται σε εκτεταμένη χρησιμοποίηση της γεωδαιτικής, χαρτογραφικής, θεσμικής, οργανωτικής και πληροφοριακής υποδομής που διαθέτει η ΕΚΧΑ και θα στοχεύει στη δημιουργία υψηλής ποιότητας τελικού ψηφιακού αποτελέσματος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων του επιχειρηματικού και κοινωνικού τομέα.

Η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.

Για την Χαλκίδα οι περιοχές που θα μπουν στην 4η φάση του Κτηματολογίου είναι Αφράτι, Νέα Αρτάκη, Αγία Ελεούσα, Νέα Λάμψακος, Φύλλα, Φάρος Αυλίδας, Παραλία Αυλίδας, Παντείχι, Βαθύ, Σχηματάρι και Δήλεσι.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο κτηματολόγιο ξεκινάει από 8 Ιανουαρίου και λήγει 8 Απριλίου 2018. Για τους κατοίκους εσωτερικού θα έχει διάρκεια 3 μήνες, για τους κατοίκους του εξωτερικού 6 μήνες.

Τα γραφεία κτηματολόγησης στη Χαλκίδα, θα βρίσκονται στην οδό Προαστείου και Χαϊνά (δίπλα στην Εθνική Τράπεζα), ενώ για το Σχηματάρι-Δήλεσι θα λειτουργήσει το κτηματολογικό γραφείο Τανάγρας στον 1ο όροφο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στ ο τηλέφωνο επικοινωνίας του Κτηματολογίου Χαλκίδας στο 22210-83182 και Σχηματαρίου 22620-58949.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας