Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση με τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Θανάση Δήμα είχε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αντιπρόεδρος Πέτρος Πασβαντίδης.
Εγκατάσταση γεννητριών στη θάλασσα για την παραγωγή ενέργειας μέσω του κυματισμού συζήτησαν στον ΟΛΝΕ
Εγκατάσταση γεννητριών στη θάλασσα για την παραγωγή ενέργειας μέσω του κυματισμού συζήτησαν στον ΟΛΝΕ
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για την έναρξη μιας συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και του Πανεπιστημίου Πατρών και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων με τον τίτλο «Ερευνώ, Καινοτομώ, Δημιουργώ» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. 

Στο πλαίσιο αυτό οι δυο μεριές συζήτησαν μια σειρά καινοτόμων δράσεων οι οποίες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να ωφελήσουν σημαντικά και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες θα αναβαθμίσουν σημαντικά  το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών του οργανισμού και το ερευνητικό αντικείμενο του τμήματος πολιτικών μηχανικών. 

Δυο ήταν οι προτάσεις που ξεχώρισαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της συνάντησης: Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση γεννητριών στη θάλασσα για την παραγωγή ενέργειας μέσω του κυματισμού και μέσω των ρευμάτων (Wave και Tidal Generators). Πρόκειται για καινοτόμες εφαρμογές με οικολογικό αποτύπωμα και με εκμετάλλευση των φυσικών στοιχείων και των καιρικών φαινομένων που η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία και οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στο ενεργειακό πρόβλημα μιας περιοχής.  

Συμφωνήθηκε ότι η Εύβοια αποτελεί τον ιδανικό γεωγραφικό χώρο για την τοποθέτηση αυτών των γεννητριών, με τον Πορθμό του Ευρίπου και τα ισχυρά του ρεύματα αλλά και τα λιμάνια από την πλευρά του Αιγαίου με τους βόρειους ανέμους του και τους υψηλούς και έντονους κυματισμούς. 

Η συζήτηση με το επιτελείο του κου Δήμα επεκτάθηκε και σε άλλα σημαντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του οργανισμού, όπως το master plan, η μεταφορά της ιχθυόσκαλας και η κατασκευή νέου ενεργειακά αυτόνομου και σύγχρονου κτηρίου σε άλλη θέση αλλά και οι ιδιαιτερότητες των λιμένων της Εύβοιας και συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών να επεκταθεί και σε συνεργασία τεχνικών κλιμακίων. Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

14/01/2018
Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας παρέλαβε νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης για όλη την Εύβοια....
Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

15/01/2018
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι από αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, θα υπάρξουν αλλαγές στην πορεία οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας