Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

"Ψευδείς - Συκοφαντικές - Ανυπόστατες οι καταγγελίες
 Μπελιά και Μάστορη για τις εργασίες στην οικία Γ. Ν. Παπανικολάου. Θα λογοδοτήσουν πλέον στη δικαιοσύνη
όχι ως κοινοί αλλά ως γιγάντιοι συκοφάντες" αναφέρει στην παρακάτω ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κύμης, Δημήτρης Θωμάς μετά το θέμα που προέκυψε με την οικία Παπανικολάου και εργασίες που γίνονται εκεί:

Ας προηγηθούν τα γεγονότα:
Η αγορά και μετέπειτα τα έργα για την προστασία της οικίας του μεγάλου ευεργέτη Γ. Παπανικολάου ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στην πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Πρωτοβουλία και σχεδιασμός που ξεφεύγει από το βεληνεκές της σκέψης του Δημοτικού Συμβούλου Ευάγγελου Μπελιά και του καθηγητή Βασίλη Μάστορη. Το 2004 ο Δήμος ξεκίνησε την τμηματική αγορά του ακινήτου από τους κληρονόμους του, η οποία ολοκληρώθηκε το 2006. Χρονιά ίδρυσης και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ σε συνεργασία Δήμου και Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Ακριβώς λόγω του σεβασμού στο κτίριο που έζησε ο μεγάλος μας επιστήμονας , ο Δήμος προέβη τον Ιανουάριο του 2008 στην αποκατάσταση της στέγης. Έργο επείγον για να διασωθεί – προφυλαχθεί το κτίριο από την περαιτέρω φθορά.
Στην συνέχεια έγινε η σύνταξη εξειδικευμένης μελέτης με στόχο την πλήρη προστασία και ανακατασκευή του σημαντικού αυτού κτιρίου που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο. Η μελέτη εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ο Δήμαρχος, ο οποίος διαβάλλεται με τόση ευκολία, ξεκίνησε τον αγώνα ώστε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την επιμελή επισκευή - ανακατασκευή του κτιρίου κάτι το οποίο το 2009 πέτυχε και έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες για την μετατροπή του κτιρίου σε Μουσείο Παπανικολάου και χώρου διεξαγωγής Ιατρικών Συνεδρίων Παγκόσμιας Εμβέλειας.
Όλα αυτά όμως ισοπεδώνονται και απαξιώνονται με πολύ μεγάλη ευκολία. Ο Μπελιάς και ο Μάστορης, αμφισβητούν τα έργα που έχουν γίνει στην οικία του Γιώργου Παπανικολάου, στην Κύμη και καταγγέλλουν ότι η Δημοτική αρχή ξοδεύει χρήματα με αδιαφάνεια, αφειδώς και σαν μαρουλόφυλλα!
Η τωρινή αποξήλωση τμήματος της σκεπής γίνεται για κατασκευαστικούς λόγους , προκειμένου να ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση του εσωτερικού του κτιρίου με πρέσσες , όπως απαιτεί η μελέτη του έργου. Τα έξοδα και οι εργασίες για την μερική αποξήλωση και την επανατοποθέτηση του έργου επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον εργολάβο, χωρίς καμία δαπάνη του Δήμου. Ως προς το θέμα αυτό , μπορεί κάποιος να δει την επισυναπτόμενη έγγραφη απάντηση του εργολάβου του έργου και την σύμφωνη γνώμη , της επιβλέπουσας υπηρεσίας.
Ας ακολουθήσει ο σχολιασμός :
 Η ανυπόστατη καταγγελία (για πολλοστή φορά) του κήνσορος Μπελιά , επεξεργασμένη από το συνοδοιπόρο του φιλόλογο Μάστορη , είναι ψευδής και συκοφαντική . Μολονότι γνωρίζουν , ο δε Μπελιάς και ως μάστορας , την αναγκαιότητα των εργασιών αυτών επιμένουν να σκορπίζουν λάσπη.
Το αίσχιστο όμως είναι ότι διαλέξανε το σπίτι του ευεργέτη της ανθρωπότητας, αυτού που ανακηρύχθηκε δεύτερος μεγαλύτερος έλληνας όλων των εποχών για να στήσουνε τις αθλιότητες τους. Όσοι έχουν παρακολουθήσει λίγο τη ζωή του γνωρίζουν ότι η γιγαντιαία αυτή προσωπικότητα ξόδεψε τη ζωή της για να προσφέρει στην ανθρωπότητα ζωή, και στους νεοέλληνες περηφάνια. Αυτά όμως τα κάνουν οι γίγαντες. Ξοδεύουν τη ζωή τους για να προσφέρουν. Κάποιοι όμως , για το μόνο που θα υπερηφανεύονται είναι ότι ασχολήθηκαν με το έργο της αναστήλωσης της οικίας του Παπανικολάου προσθέτοντας λάσπη.
Θα λογοδοτήσουν πλέον στις αρμόδιες δικαστικές αρχές όχι ως κοινοί αλλά ως γιγάντιοι συκοφάντες.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας