Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλ.Τσίπρα, με παρατηρήσεις για τις τροποποιήσεις επί του πολυνομοσχέδιου για τους πλειστηριασμούς.
Βούλα Αγιοστρατίτη
Βούλα Αγιοστρατίτη
Ακολουθεί η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Παπαδημητρίου αλλά και στους βουλευτές της Εύβοιας.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

Το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, προβλέπει ότι οι πλειστηριασμοί επί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο από την 1η Μαΐου 2018, θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Επίσης με ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορούν να διενεργούνται και οι πλειστηριασμοί επί κινητών πραγμάτων για οφειλές προς το Δημόσιο. 

Ορίζει δε, την 21η Φεβρουαρίου ως την ημερομηνία που θα διεξάγονται ηλεκτρονικά όλοι οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς τράπεζες, ιδιώτες κ..τ. λ. Αυτά τα προβλέπει μεταξύ πολλών άλλων. 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών στο γενικότερο πλαίσιο αυτού, το Επιμελητήριο Ευβοίας καταθέτει ότι είναι σαφέστατα υπέρμαχο της προστασίας της πρώτης κατοικίας.  

Όσον τώρα αφορά την συζήτηση στην Βουλή επί των τροποποιήσεων του πολυνομοσχεδίου, το Επιμελητήριο εστιάζει και παραθέτει δύο σημεία η ψήφιση των οποίων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους δανειολήπτες το ακίνητο των οποίων εκτίθεται σε πλειστηριασμό, σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή.  

Το πρώτο σημείο έχει να κάνει με την υποχρεωτική πλέον εφαρμογή αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, (προβλέπεται η εφαρμογή από 21.2.2018). Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν ετοιμαστεί όλοι οι Σύλλογοι Συμβολαιογράφων για τη δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (προβλέπεται η σύνδεση τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που σήμερα είναι διαθέσιμη μόνο για τους συμβολαιογράφους της Αθήνας) ο επισπεύδων τον πλειστηριασμό (π.χ. η Τράπεζα) θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει την εκτέλεση στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει τις όποιες ενέργειες αντίδρασης του δανειολήπτη (εναντίωσης, ανακοπής κλπ) και θα τον επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα καθώς θα πρέπει να βρει δικηγόρο Αθηνών να τον υποστηρίξει. 
Το δεύτερο σημείο αναφέρεται στις ενημερώσεις που υποχρεούται ο υπάλληλος του πλειστηριασμού να κάνει πριν από τη διενέργεια του. Όλες οι ενημερώσεις, ποιοι δηλώνουν συμμετοχή π.χ., αναρτώνται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Συνεπώς εάν ένας δανειολήπτης θέλει να λάβει πληροφορίες θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να "επισκεφθεί" την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Δυσκολία και κόστος για εκείνους που δεν έχουν τη γνώση ή τα μέσα μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικών μέσων περιορίζει σε αυτή την κατηγορία των δανειοληπτών και το δικαίωμα τους να καθορίζουν τη σειρά με την οποία θα εκτεθούν σε πλειστηριασμό τα κατασχεμένα αντικείμενα τους (κινητά ή ακίνητα). 

Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα με σημαντικές επιπτώσεις όπως π.χ. η υποχρεωτική ανάθεση σε διαμεσολαβητή σημαντικών θεμάτων όπως η διένεξη σε θέματα συμβάσεων και οφειλών με τις τράπεζες και μάλιστα με κόστος για τον ενδιαφερόμενο, τα οποία πρέπει να εξεταστούν με την μεγίστη προσοχή.  

Με Τιμή,
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας