Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Πολιτικός Επιστήμων, εκλεγμένος από το μητρώο της Νέας Δημοκρατίας, Ευβοιώτης Ιωάννης Μανώλης, βρίσκεται σε συνέδριο της UNESCO, στην οποία εργάζεται ως εντεταλμένος σύμβουλος, μιλάει για τον στόχο που έχει ο Όμιλος, στην διαφύλαξη των παραδοσιακών παιχνιδιών.
Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο και τις νέες ιδέες
Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο και τις νέες ιδέες
Ο λόγος που βρίσκομαι στα κεντρικά της UNESCO, στο Παρίσι, είναι γιατί η Ελλάδα επιλέχθηκε στις 4 πιλοτικές χώρες όπου τρέχει ένα μεγάλο project του Διεθνούς Οργανισμού, χρηματοδοτούμενο από την κινεζική εταιρεία Tencent, για την ψηφιοποίηση των παραδοσιακών παιχνιδιών. 

Είναι αλήθεια ότι η τεχνολογία τρέχει με απίστευτο ρυθμό και ανατρέπει έθιμα, παραδόσεις και τον ευρύτερο τρόπο ζωής μας καθολικά. 

Αυτό που κάνουμε στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να διαφυλάξουμε και να προωθήσουμε τη γνώση και την εμπειρία των παραδοσιακών παιχνιδιών, όπως είναι η πάλη, το παγκράτιο, οι βόλοι και π.ά., μέσω της ψηφιοποίησης τους και της μετατροπής τους σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σίγουρα είναι δύσκολο να αποτρέψεις τα παιδιά από την χρήση της νέας τεχνολογίας. Οφείλουμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε να διαφυλάξει παραδόσεις, γνώση και τρόπο ζωής προηγούμενων ετών.
 
Η ικανοποίηση για τη συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο συνέδριο ειναι μεγάλη. Η συμβολή μου βέβαια μικρή σε σχέση με τα όσα έχει προσφέρει προκειμένου να βρισκόμαστε σήμερα εδώ η Dr Αφροδίτη Καμάρα. 


Ένα είναι σίγουρο: εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο και τις νέες ιδέες. Να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε πράγματα. Να πιστέψουμε πρώτα στους εαυτούς μας και να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με γοργό ρυθμό είτε θα γίνεις πρωταγωνιστής στις εξελίξεις λαμβάνοντας μέρος στη διαμόρφωση των αλλαγών είτε θα μείνεις για πάντα στο περιθώριο!Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

13/2/2019
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Μπάμπης Καραβάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας