Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σε δήλωσή της με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Υγείας στις 7 Απριλίου, αναφέρει:

«Η υγεία ως υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα των ανθρώπων στηρίχθηκε καταλυτικά στη χώρα μας με τη θεσμοθέτηση από το ΠΑΣΟΚ του ΕΣΥ που αποτέλεσε την κορυφαία κοινωνική μεταρρύθμιση μετά την μεταπολίτευση.
Η λειτουργία αυτού του θεσμού στη πορεία του χρόνου, ανέδειξε την τεράστια σημασία που έχει για τη ζωή κάθε πολίτη ξεχωριστά, αλλά και τις συνεχείς παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις πολύπλευρες υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας μας.
Στα προβλήματα και στις στερήσεις που παρατηρήθηκαν στο ΕΣΥ όσον αφορά τη δυναμική του, η προηγούμενη κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να δώσει λύσεις, αλλά αντίθετα με τις πράξεις και τις παραλείψεις της το οδήγησε σε οριακό σημείο κατάρρευσης.
Για τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας όπως και η εν γένει υγειονομική θωράκιση των πολιτών, είναι στο επίκεντρο της κοινωνικής της πολιτικής.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα, τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης για τη διασφάλιση του δικαιώματος του ελληνικού λαού για μια ποιοτική δημόσια υγεία, με προστασία του δημόσιου συμφέροντος, είναι σαφή.
Ο κεντρικός πυλώνας που κρατάει όρθιες τις δομές και τη λειτουργία του συστήματος είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι λοιποί εργαζόμενοι. Είναι πρωταγωνιστές που καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρίσκει ο πολίτης ανταπόκριση στις υγειονομικές του ανάγκες και σ’ αυτούς οφείλει το κράτος τη μεγαλύτερη υποστήριξη.
Για να επιτύχει η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες αγωνίζομαι και εγώ ως βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, με όλες μου τις δυνάμεις.
Ειδικότερα για το νομό μας, η κατασκευή του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας, η επέκταση του Κ.Υ. Ιστιαίας, η στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό όσων μονάδων και υπηρεσιών υγείας υπολειτουργούν, είναι οι επείγουσες προτεραιότητες για τις οποίες δραστηριοποιούμαι καθημερινά, ώστε να υλοποιηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Άμεσης αντιμετώπισης χρήζουν επίσης προβλήματα, πολλά από το οποία προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα, στις δομές της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και ψυχοκοινωνικής προστασίας, όπως και σε ζητήματα δημόσιας υγείας της καθημερινότητας του πολίτη στον τόπο μας.
Τη φετινή παγκόσμια ημέρα στις 7 του Απρίλη μπορούμε και στην Εύβοια και στη χώρα να είμαστε αισιόδοξοι ότι το δικαίωμα στην υγεία θα πάρει ξανά τη σωστή του διάσταση, αυτή που απαιτεί η κοινωνία μας και οι ανάγκες της».
Δημοφιλή σήμερα

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

Εντάχθηκε το έργο της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκ. ευρώ

10/12/2018
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 ...
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δώρισε απινιδωτή στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου

10/12/2018
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια, προχώρησε σε ...
Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά στη Χαλκίδα

10/12/2018
Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την ομάδα φιλαναγνωσίας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη δράση για τα παιδιά....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας