Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Και όσο πλησιάζει το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι στην παράταξη, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς δε φαίνεται να κάνει πίσω στην άποψή του για τις αλλαγές στο καταστατικό της ΝΔ.
Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία

Αμετακίνητος στο θέμα των προωθούμενων αλλαγών στο καταστατικό του κόμματος εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, γεγονός που υποδεικνύει ότι στη Ρηγίλλης ετοιμάζονται για νέες εσωκομματικές εντάσεις την προσεχή Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και εν όψει του Συνεδρίου του Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να θεσπιστεί θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος, όπως εισηγείται η κ. Μπακογιάννη και άλλα προβεβλημένα στελέχη, ενώ θεωρείται «εκ του πονηρού» η κριτική απέναντι στην πρόταση να επιλέγονται τα μισά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (στο εξής Εκτελεστική Γραμματεία) από την κομματική ηγεσία.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά αναγνωρίζουν ότι καθ' οδόν προς το Συνεδρίο οι εσωκομματικές συγκρούσεις θα επικεντρωθούν γύρω από τα δύο ζητήματα που προσφέρονται, όπως λένε, για «εύκολη κριτική», αλλά προειδοποιούν ότι «και τα δύο ζητήματα θα μετατραπούν σε μπούμερανγκ για όσους θεωρούν ότι μπορούν να υποκινήσουν αντιδράσεις».

Την Κυριακή, η Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί, πρώτον, να εγκρίνει τις προτάσεις που παρουσίασε στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης ο κ. Σαμαράς και, δεύτερον,να εισηγηθεί προς το Συνέδριο τις σχετικές αλλαγές στο γαλάζιο καταστατικό.

Επιτελικά στελέχη του κόμματος που βρίσκονται δίπλα στον κ. Σαμαρά τονίζουν ότι, όσο κι αν «ακούγεται δημοκρατική» η πρόταση για εκλογή προέδρου με συγκεκριμένη θητεία, δεν υιοθετείται από κανένα ευρωπαϊκό κόμμα που έχει προχωρήσει σε εκλογή προέδρου από τη βάση.

Οι αλλαγές

Οι αλλαγές που εισηγείται ο Αντώνης Σαμαράς και καλείται να εγκρίνει σε πρώτη φάση η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, μεταξύ άλλων προβλέπουν:

* Τακτικό Συνέδριο ανά διετία, μετονομασία της Κεντρικής Επιτροπής σε Πολιτική Επιτροπή και του Πολιτικού Συμβουλίου σε Εκτελεστική Γραμματεία.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (Πολιτική Επιτροπή) θα μειωθούν από 500 σε λιγότερα από 200, ενώ ο γραμματέας του οργάνου θα μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μόνον μέσα από τη λίστα Επικρατείας.

* Το Πολιτικό Συμβούλιο (Εκτελεστική Γραμματεία) θα απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος. Τα 7 θα εκλέγονται από την Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα 7 θα είναι προσωπικότητες στελέχη του κόμματος, με συγκεκριμένη θέση στο κομματικό οργανόγραμμα.

* Εκλογή από τη βάση και των διοικήσεων των Νομαρχιακών Επιτροπών (ΝΟΔΕ).

* Το 20% των εκλεγμένων στις διοικήσεις τοπικής και νομαρχιακής οργάνωσης θα πρέπει να έχουν ηλικία έως 35 ετών. Ποσοστό τουλάχιστον 20% στις ίδιες οργανώσεις θα πρέπει να είναι πρωτοεκλεγμένα μέλη.

πηγή: www.in.gr
Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας