Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν με το άνοιγμα του Τριωδίου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται με την Τελετή Λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού.
Καρναβαλιστές στο στεριανό Καρναβάλι Χαλκίδας 2017
Καρναβαλιστές στο στεριανό Καρναβάλι Χαλκίδας 2017
Το θαλασσινό Καρναβάλι θα γίνει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, και έχει θέμα «Το Χρονικό της Τροίας», ενώ την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα κούλουμα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκίδας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 – «Έναρξη Αποκριάς»

Ώρα 17:30. Από το χώρο της πλατείας Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι), η Φιλαρμονική, με δυο ομάδες τυμπανιστών και πλήθος καρναβαλιστών, σηματοδοτούν την έναρξη της αποκριάς και των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Χαλκίδα, με κατάληξη στο στρογγυλό της παραλίας.
Ώρα 19:30. Συναυλία με το γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ και την ορχήστρα του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

‘Ωρα 18:00. Με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και με κατάληξη στο στρογγυλό της παραλίας, Εκδηλώσεις Παραδοσιακής Αποκριάς & Αποκριάτικα Δρώμενα με το Λύκειο Ελληνίδων και τους Συλλόγους Κρητών, Ποντίων και τους Χορηλάτες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο πολ. Σύλλογος «Τ’ Αλωνάκι» σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, διοργανώνουν ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι, με παραδοσιακά τραγούδια, φωτιές, τσικνίσμπατα και άφθονο κρασί… (ώρα 17:30) σε 3 γειτονιές της πόλης μας (Αλωνάκι, πεζόδρομος Νεάπολης,  και πλατεία Κανήθου) με κατάληξη όλων στο στρογγυλό της παραλίας (ώρα 19:00) για ένα ατέλειωτο αποκριάτικο γλεντι, συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (ώρα 11:30)

«Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου»
Σ’ όλο το μήκος της παραλίας ακόμα και μέσα στη θάλασσα (βαρκάκια, καΐκια, κανόε-καγιάκ κλπ), πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων, ανεξάρτητες ομάδες μικρών και μεγάλων… στήνουν και χορεύουν με το δικό τους γαϊτανάκι !
Η παράσταση περιλαμβάνει γύρω στους 5 χορούς, με αποκορύφωμα ως φινάλε το δικό μας Καβοντορικό.
Ακολουθεί νησιωτικό γλέντι, με την ορχήστρα του Νίκου Οικονομίδη.

3-ημερο αποκορύφωνα αποκριάς «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας» 

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:00, ξεκινά η  μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και μέσω των οδών Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγ. Γοβιού, καταλήγει στην παραλία της Χαλκίδας.

Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εδώ, τη σκυτάλη παίρνει η «Λευκή Νύχτα», ώρα 20:00, όπου στους εμπορικούς δρόμους της πόλης θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με μοναδικές προσφορές μέχρι αργά το βράδυ, με πολλά κεράσματα, παρέλαση τυμπανιστών και πολλές άλλες εκπλήξεις. 

Οι μουσικές σκηνές ποικίλουν και είναι διάσπαρτες σε όλο το εμπορικό μέτωπο. Συγκεκριμένα: Ορχήστρα Λαϊκής μουσικής στην Κριεζώτου & Αβάντων, DJ Party στον Αγ.Νικόλαο (Αβάντων), Μπάντες με Disco, funky, latin κλπ στην Αβάντων & Τσιριγώτη, Κρητική ορχήστρα, χοροί και κεράσματα με το Συλ. Κρητών «Ο Ψηλορείτης», στο τέλος του πεζόδρομου της Αβάντων ….και πολλές άλλες μικρές μουσικές σκηνές διάσπαρτες στα στενάκια της πόλης.
 
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 18 Φερβρουαρίου το πρόγραμμα ξεκινά με παιδικό πάρτι και μουσικοθεατρικά δρώμενα για τα παιδιά στις 11:30 πμ, στον στεγασμένο χώρο της πλατείας Αγ. Νικολάου που περιλαμβάνει: τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΧΑΝΑ ΖΟΟ», κατασκευές, μάσκες κλπ από τους καθηγητές του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας και δημιουργική απασχόληση, face paiting, κατασκευές από το Κεν. Δημ. Απασχ/σης «Η Αγκαλίτσα μου».

Στη συνέχεια η διασκέδαση μεταφέρεται στο παραλιακό μέτωπο, με μουσικές παρουσιάσεις (Φιλαρμονική, batala-τυμπανιστές, Καποεϊρα κλπ), με χορό, dj party, δραστηριότητες στη θάλασσα μέχρι το βράδυ, οπότε και το μοναδικό θέαμα της τελετής λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού στην παραλία της Χαλκίδας, υπόσχεται να σας μαγέψει.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Ώρα έναρξης 18:30

Με θέμα της τελετής λήξης «Το Χρονικό της Τροίας», ένα γεγονός που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της περιοχής, την Αυλίδα και την έναρξη του Τρωικού Πολέμου, η Χαλκίδα σας περιμένει σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. 

Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό το Βράδυ της Κυριακής. Σε ένα ρόλο έκπληξη, η εναέρια χορευτής Κατερίνα Σολδάτου θα εμφανιστεί πραγματικά εξ ουρανού!

Τα σκηνικά φέτος δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της Προβλήτας Γλάρος όπου ορθώνονται τα τείχη της Τροίας και η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.), αλλά εκτείνονται στην Παλαιά Γέφυρα με το παλάτι του Μενελάου, μέχρι και το στρογγυλό σε υπερθαλάσσιες κατασκευές, για τις σκηνές του Γάμου (Πηλέα-Θέτιδας), του Μαντείου και του Βωμού για τη θυσία της Ιφιγένειας. 

Μια μυθολογική προσέγγιση, μέσα από φαντασμαγορικές μάχες και διεκδικήσεις, πλαισιωμένες από γιγάντιες πλωτές φιγούρες και σκηνικά, μουσική, εφέ ήχου και φως και φυσικά, πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον ουρανό της πόλης μας.
Ένα μοναδικό θέαμα μέσα στη θάλασσα, στο στενό του Ευρίπου, με γιγάντιες κατασκευές σε στεριά και θάλασσα, και με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών και πλεούμενων.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολουθεί καύση του Καρνάβαλου μέσα στον Ευβοϊκό και όπως πάντα το θαλασσινό μας καρναβάλι… κλείνει την αυλαία του, με συναυλία γνωστών καλλιτεχνών και γλέντι στην παραλία

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΕΛΕΤΗΣ

Η τελετή λήξης του θαλασσινού καρναβαλιού, με ώρα έναρξης 18:30, θα μεταδοθεί σε απευθείας  ζωντανή μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 (ώρα 11:00)

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00, στη Χαλκίδα, καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χαλκιδέων: Ν. Αρτάκη (Λιμάνι), Παραλία Αυλίδας, Δροσιά (Παναγίτσα-Λιμανάκι) και Λευκαντί Βασιλικού, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή, με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί

Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλκιδέων, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας-ΔΟΑΠΠΕΧ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ (Υπουργείο Τουρισμού), σε συνεργασία του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας-ΟΛΝΕ και των Ναυπηγείων Χαλκίδας Α.Ε. Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας